szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2024-ben olimpia lesz a városban, addigra lényegében ki akarják pucolni a városi forgalomból a hagyományos buszokat.

A város közlekedési szolgáltatója a RATP villamos buszokra akar áttérni még a nyári olimpiai játékok előtt, amelyet 2024 július-augusztusában rendeznek majd meg.

Három különálló vállalkozás nyerte meg buszok szállítására kiírt pályázatot: a Heuliez Bus, a Bollore és az Alstom. Az ügylet értéke „közel 400 millió euró”. Ez a legnagyobb autóbusz-vásárlás Európában, és minden szállítótól egyenlő számú buszt vásárolnak, egyelőre összesen 800 darabot.

Párizsban már korábban ígéretet tett arra a vezetés arra, hogy 2025-től csak villamos buszokat vásárolnak majd, ezt a dátumot sürgetnék meg még egy kicsit jobban. Jelenleg, egy párizsi buszvonal van, ahol már most is csak villanybuszokat használnak. A most rendelt 800 busz még így is, alig 17 százaléka a város teljes, 4700 darabos buszflottájának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan