szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bajor gyártó a jelek szerint elérkezettnek látja az időt népszerű középkategóriás szedánja ráncainak felvarrására.

A BMW 2016 őszén leplezte le az 5-ös sorozat G30-as kódszámú aktuális generációját. A 2017 elején a kereskedésekbe is megérkezett típuson az elmúlt években csak néhány kisebb módosítást hajtottak végre hajtáslánc, illetve infotainment fronton, most azonban feltűnt a színen az első komolyabb ráncfelvarráson átesett új változat.

Az idő előtt kiszivárgott gyári stúdiófotókon látható új 5-ös BMW-t (esetünkben konkrétan egy M-csomagos 530e-t) elsősorban a módosított fényszóróiról és hátsó lámpáiról, átrajzolt lökhárítóiról, illetve modernizált hűtőrácsairól lehet felismerni. A "vesék" szerencsére csak kis mértékben lettek nagyobbak, mint eddig voltak, illetve az első felvételek alapján elmondható, hogy a hűtőrács függőleges lamellái a korábbiaknál erősebb 3D-hatást kaptak.

©

Az utas- és motorteret érintő változások egyelőre ismeretlenek, mindenesetre több mint valószínű, hogy a facelifttel együtt megérkezik az X5-ös és 7-es szériából már ismert 45e plugin hibid hajtáslánc. Ez a korábbiaktól eltérően nem 2 literes 4 hengeres, hanem 3 literes 6 hengeres turbós benzinmotorra épülő hajtás 394 lóerős összteljesítményéről, 600 Nm-es nyomatékáról, illetve mintegy 60 kilométeres e-hatótávjáról ismerszik meg.

A hivatalosan várhatóan valamikor nyáron debütáló új 5-ös BMW várhatóan már nem lesz rendelhető a 400 lóerős háromturbós 50d csúcsdízel motorral, mely idővel a gyártó teljes termékpalettájáról el fog tűnni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mélypontra vitte a koronavírus Budapest fürdőit

Mélypontra vitte a koronavírus Budapest fürdőit

"Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a Balaton-partot" – videós riport a Club Aligáról

"Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a Balaton-partot" – videós riport a Club Aligáról

Járulék-, bér- és rezsitámogatás menthetné meg a fesztiválipart

Járulék-, bér- és rezsitámogatás menthetné meg a fesztiválipart