szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kétüléses roadstert terveztek a cseh autógyártó gyakornokai házi feladatként.

Régi hagyomány a cseh márkánál, hogy minden évben felkérik a Mladá Boleslav-i akadémia kiválasztott tanulóit, tervezzenek meg és készítsenek el egy prototípust valamelyik jelenlegi modelljük alapjaira. A hetedik koncepcióautót, amelyet a hallgatók fejlesztettek, a Skoda Scalaból alakították ki, és a Slavia nevet kapta.

A modell elnevezése 1895-re utal, amikor Vaclav Laurin és Vaclav Klement kerékpárok gyártásába fogott Slavia márkanév alatt. Három évvel később napvilágot látott a Laurin & Klement által gyártott első motorkerékpár is, 1905-ben pedig a cseh mérnökök megépítették az első autót a Skoda történetében. A Slavia a kezdetekre emlékeztet a cég létrejöttének 125. évfordulóján.

©

A koncepcióautó bemutatóját eredetileg júniusban tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották, és most is csak a neten megmutatott vázlatokat láthatja a nagyközönség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

UFO-hangot kapott a Skoda hibrid autója

Egy uniós szabály szerint az elektromos autóknak is kötelező hangot adniuk. Korántsem mindegy azonban, melyik gyártó hogyan oldja meg a feladatot.

Hivatalos postai bélyegre került a Gyöngyhajú lány

Hivatalos postai bélyegre került a Gyöngyhajú lány

Feltörték az Intel hálózatát, 20 GB bizalmas adatot loptak ki

Feltörték az Intel hálózatát, 20 GB bizalmas adatot loptak ki

Egészen elképesztő mértékben, 428%-kal ugrott meg a profit a Nintendónál

Egészen elképesztő mértékben, 428%-kal ugrott meg a profit a Nintendónál