szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az autós csak annyit mondott a rendőrök, amikor azok arról érdeklődtek, miért repesztett ilyen sebességgel, hogy sietett.

A Veszprém megyei rendőrök egy 40 éves érdi autóst 245 km/h-s sebességgel mértek be a 710-es számú főúton vasárnap délelőtt – számolt be a police.hu.

A rendőrök akkor szúrták ki a sofőrt, amikor az 177-el előzött meg egy másik autót a főúton, ahol egyébként a megengedett legnagyobb sebesség 100 km/h. A járőrök a gyorshajtó után indultak, ám mire utolérték, a sofőr már 245-el száguldott.

A police.hu szerint, mielőtt megállították volna a gyorshajtót, egy kereszteződésben az "Előzni tilos!" tábla ellenére a záróvonalat és forgalom elől elzárt területet átlépve megelőzött egy autót is. A sofőrt a gyorshajtás miatt 300 000 forint közigazgatási bírsággal és 8 előéleti ponttal, a szabálytalan előzés miatt 10 000 forint helyszíni bírsággal és 6 előéleti ponttal sújtották.

A rendőrség szerint az esztelen rohanás indokaként a sofőr csupán annyit mondott a rendőröknek, hogy sietett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Visszavonják az árverésről a nemrég felfedezett József Attila-verset

Visszavonják az árverésről a nemrég felfedezett József Attila-verset