MTI Plázs

Drámaian megugrott a mellrákos betegek száma

A rák okozta halálozások száma 8,2 millióra nőtt a világon 2012-ben, és drámaian nőtt a mellrákos megbetegedések száma – derült ki az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynökségének jelentéséből.

- esel - Nyüzsi

Orbán WHO-díja: van az a dohány

Köszönettel tartozunk a WHO-nak ezért a Hírcsárdába illő tökéletes paródiáért. Mert igen, nyilván az egészségünk lebegett Orbán szeme előtt a trafiktörvénnyel, mi más.

MTI Plázs

WHO: még nem tudják legyűrni a madárinfluenzát és a koronavírust

A világ még nincs felkészülve a madárinfluenza-járványra – erre figyelmeztetett kedden Fukuda Keidzsi, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) társigazgatója. Margaret Chan, a szervezet főigazgatója új vírusok kockázataira figyelmeztetett, és világméretű együttműködést sürgetett.

MTI Plázs

Egyre tovább élnek világszerte az emberek

Az emberek világszerte hosszabb ideig élnek mint valaha, és a globális várható átlagélettartam "drámai" növekedése a jelek szerint nem lassul - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentéséből.

MTI Plázs

WHO: egyre több gyógyszernek áll ellen a malária kórokozója

Világszerte 3,3 milliárd embert fenyeget, és évente 660 ezer halálos áldozatot követel a malária – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely a trópusi betegség elleni küzdelem április 25-i világnapja előtt ismertette a kórral kapcsolatos adatait.

MTI Plázs

WHO: legfeljebb napi két gramm sót fogyasszanak a felnőttek

Alacsonyabb szinten rögzítette az Egészségügyi Világszervezet a napi sófogyasztásra vonatkozó ajánlását, hogy visszaszorítsák a szívbetegségek és vérellátási zavarok fő okozójának tartott magas vérnyomást. Mostantól két grammnál kevesebb nátrium bevitelét javasolja felnőtteknek a WHO.

MTI Plázs

WHO: rákkeltőek a dízelmotorok kipufogógázai

Bizonyítottan rákkeltő hatásúnak nyilvánította a dízelmotorok kipufogógázait az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC) – közölték kedden. Legutóbb 1989-ben elemezte az ügynökség a dízel-kipufogógázok hatását, amikor "valószínűleg daganatképzőnek" nyilvánította azt.

MTI Plázs

Egyre kevesebben halnak meg kanyaróban

Tíz év alatt negyedére csökkent a kanyaró miatti halálozások száma a világban a betegség ellen indított kampánynak köszönhetően - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden megjelent tanulmányából.

Plázs

Évente több mint 200 ezren lesznek leprások

Világszerte jelentősen és tartósan csökkent ugyan a leprás megbetegedések száma, de a fertőzés elleni harcot még nem sikerült megnyerni: az elmaradott és fejlődő országokban évente továbbra is több mint 200 ezer ember kapja el a kórt.

MTI Plázs

WHO: főleg a franciáknál okoz gondot a kanyaró Európában

Az Egészségügyi Világszervezet a lehetséges "közegészségügyi és gazdasági" következményekre figyelmeztette pénteken azokat az európai országokat, ahol növekszik a kanyarós betegek száma. A WHO közleményében arra kéri az érintett országokat: sürgősen intézkedjenek azért, hogy megakadályozzák a betegség robbanásszerű terjedését.

MTI Plázs

WHO: milliókat öl meg a szennyezett levegő

Minden évben 2 millió ember halálát okozza a szennyezett levegő, és a halálesetek jelentős része elkerülhető lenne, ha a nagyvárosok betartanák az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását a légköri szennyezés egészségügyi határértékével kapcsolatban - derül ki a WHO hétfőn ismertetett jelentéséből.

MTI Plázs

Indiában hal meg a legtöbb csecsemő

Visszaszorulóban van a csecsemőhalandóság a fejlődő országokban az Egészségügyi Világszervezet szerint, de néhány országban még túl lassú a csökkenés.

MTI Plázs

A szoptatás gazdasági előnyökkel is jár

A szoptatás világnapjával (augusztus 1.) veszi kezdetét a szoptatás világhete, az egészségügyi szervezetek 120 országban hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.

MTI Világ

Betiltaná a WHO a nyugati cégek veszélyes tbc-tesztjeit

Az aktív tuberkulózis megállapítására szolgáló vértesztek használatának azonnali leállítására szólított fel szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra hivatkozva, hogy azok tévesek, és alkalmazásuk milliókat tesz ki kockázatnak.

hvg.hu Plázs

Egy izlandi húsz évvel tovább él, mint egy orosz

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban jelentetett meg egy előzetes jelentést az egészséget meghatározó társadalmi tényezőkről és az egészségi egyenlőtlenségekről a WHO Európai Régiójában. A jelentés legfontosabb megállapítása, hogy hatalmasak a különbségek Kelet-Európa és Nyugat-Európa között.

hvg.hu Plázs

Bagót rágnak émelygés ellen a kambodzsai terhes nők

A terhesség alatti bagórágás kambodzsai hagyománya veszélyezteti az anya és a baba egészségét is, a nők ráadásul gyakran nikotinfüggővé válnak – óvtak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékesei csütörtökön.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk