Windisch Judit Itthon

Sólyom László: "Ha nem lesz kétharmad, akkor is ez megy tovább"

Több helyen erősen megcsipkedte a Fideszt a rendszerváltásról szóló előadásában Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke. Kiderült, Orbán a Cinege utcai háza udvarán, a diófa alatt közölte vele, a Fidesz őt akarja köztársasági elnöknek. Beszélt a rendszerváltás előtti kulisszatitkokról is.

Mizsur András Itthon

Matolcsy György sem léphet be a Momentumba

A párt frissen kiadott alapszabálya alapján az MNB-elnökéhez hasonlóan Pintér Sándor belügyminiszter és Fónagy János államtitkár sem lehetne momentumos.

hvg.hu Itthon

Csernobil 30: „Az ovisokat vitték ki a napra, a szabadba”

Volt, aki az osztrák tévéből értesült róla, mások külföldi hírügynökségek híreiből tudták meg, hogy radioaktív szennyezett felhőzet érte el Magyarországot 1986. április 26. után. De volt, akinek jódérzékeny családtagja érezte úgy, „valami van a levegőben”. Az MSZMP vezetői pedig, mintha mi sem történt volna, a május 1-jei felvonulást propagálták. Miután felhívást tettünk közzé, olvasóink elküldték saját történetüket a csernobili katasztrófát követő napokról.

MTI / hvg.hu Itthon

Meghalt Pozsgay Imre

Nyolcvanhárom éves korában pénteken elhunyt Pozsgay Imre volt államminiszter, egyetemi tanár – közölte a család az MTI-vel.

Fazekas Zsuzsa Itthon

"Ez egy kelepce volt" - 30 éve zajlott le a lánchídi csata

A hivatalos, a KISZ és az MSZMP által szervezett szocialista ünneplés 1986-ban még nem ismert alternatívát. Amikor abban az évben néhány ezer fiatal mégis az utcára vonult ünnepelni, a rendőrség brutálisan beavatkozott. Tüntetőket tartóztattak le, kutyás rendőrök oszlatták fel a tömeget, fújtak gázsprayt, gumibottal verték az embereket és megfélemlítésként a személyijüket is elvették. Kereken 30 éve zajlott le az úgynevezett "Lánchídi csata".

M. László Ferenc Itthon

Felforgathatja a Fideszt Orbán Bayer Zsoltnak tett ígérete

Miközben a Fidesz évtizedek óta fékezi, hogy kiteregessék a rendszerváltás előtti titkosszolgálatok szennyesét, Orbán Viktor most meglepő javaslattal állt elő. Szerinte semmit sem szabad kitakarni a régi dokumentumokból, és a rendszer áldozatai döntsék el, mit hoznak nyilvánosságra. Megnéztük, hogy a Bayer Zsoltnak adott interjúban bedobott ötlet milyen következményekkel járna, és hogy végül kiderülne-e, hogy kik voltak a besúgok és a kémek?

hvg.hu Itthon

Figyelő: Az MSZP közelében tűnt el 17 kilónyi aranyérme

Ismeretlen forrásból származó, 17 kilogrammnyi Napóleon-aranyérme került az MSZMP kezébe 1987-ben, aztán a jegybanknál letétbe helyezett kincs egy pártközeli ügyvéd kezébe került és eltűnt – derül ki Ungváry Krisztián történész a Figyelőben megjelent cikkéből.

MTI Itthon

Ma 25 éves az MSZP, Tóbiás József üzen

A pártelnök méltatta az MSZP szerepét a békés átmenetben, a párt eredményekben gazadag múltját. Reméli, hogy sikerül új értékalapokat teremtve a régiekhez méltó pártot faragni az MSZP-ből.

MTI Itthon

Fotó: Pozsgay remekül érezte magát Ádernál

Áder János köztársasági elnök vacsorán látja vendégül Pozsgay Imrét 80. születésnapja alkalmából a Sándor-palotában. A vacsorán részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, és Pozsgay Csilla, Pozsgay Imre lánya is.

hvg.hu Itthon

A nehezebb utat választotta a Biszkura hajtó ügyészség

Majdnem húsz éve kerülgeti a magyar igazságszolgáltatás az egykori kommunista vezetők felelősségre vonását, de végül rászánta magát az ügyészség, hogy vádat emeljen az utolsó, még élő személy ellen. A 92 éves Biszku Béla belügyminiszterként biztosan felelős volt az 1956 utáni megtorlásokért, de az ügyészség nem ezt veszi elő, hanem a forradalom leverése után eldördült sortüzeket. Ezeket viszont korábban már sokat vizsgálták, és várhatóan nehéz lesz bizonyítani, hogy Biszku és társai közvetlen parancsot adtak volna.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

Eltűnt MSZMP-s iratok ügyében indult vizsgálat

Az adatok tárolására vonatkozó adatbiztonsági vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az MSZP egykori, Köztársaság téri székházában "felejtett" kommunista iratok miatt – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

1 2 3

A címlapról ajánljuk