szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapest főpolgármestere visszaszólt Gulyás Gergelynek, aki szerint az MSZP támogatásával a háta mögött nem kéne a kínai kommunizmusra hivatkoznia.

Freudi elszólásnak gondolja Karácsony Gergely Gulyás Gergely miniszter kijelentését arról, hogy ő egy tömeggyilkos párt utódpártjának a miniszterelnök-jelöltje lenne.

“Az elmúlt bő tíz évben, mióta közéleti szereplő vagyok, mindig igyekeztem megválogatni a szavaimat, és bizonyos kifejezéseket akkor se használjak, ha adott esetben éreznék erre belső késztetést.

Azt gondolom, hogy egy olyan kormány második emberének a szájából, amely az elmúlt három hétben olyan országot vezet, ahol az egész világon a legmagasabb az egy főre jutó halálozási arány, az ő esetében a tömeggyilkos kifejezést freudi elszólásként tudom értelmezni”

- mondta a hvg.hu-nak Karácsony, hozzátéve, drukkol annak, hogy “a kormány hatékonyabban tudjon fellépni az ellen, hogy Magyarországon ilyen sok ember életét elveszi a koronavírus-járvány.”

Gulyás a csütörtöki kormányinfón kötötte össze az egykori MSZMP-vel Karácsonyt, miután a polgármester problémásnak tartotta a kínai kommunista párt egyetemének Magyarországra települését. “Ameddig egy tömeggyilkos párt jogutódjának a főpolgármestere és a miniszterelnök-jelöltje, ne hivatkozzon a kínai kommunizmusra a Fudannal kapcsolatban” - mondta a miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!