Az aszpartám vége? Betiltanák a „valószínűleg rákkeltő” adalékanyagot
Tizenegy európai országban indult petíció annak érdekében, hogy az aszpartám eltűnjön az ételekből és az italokból.
Tizenegy európai országban indult petíció annak érdekében, hogy az aszpartám eltűnjön az ételekből és az italokból.
A szintetikus adalék a dízelüzemű járműveknél kulcsfontosságú a kipufogógáz tisztításában. A magas földgázárak miatt viszont most korlátozottan gyártanak a folyadékból.
A konyhában előszeretettel használjuk, ha termékismertetőn látjuk, gyanakodni kezdünk: a szaliciltől az E-számokig.
Fenntartások nélkül belekeverjük az otthon készült ételekbe, például süteményekbe, lekvárokba, befőttekbe azokat az adalékanyagokat, melyeket a gyári termékekben kárhoztatunk – állítja a Coca-Cola által megrendelt kutatás, amiben azt is megmagyarázzák, miért áll el fél évig a száz százalékos narancslé.
Egy adalékanyaggal, az E-417 b-vel "pumpálják" fel a fagylaltot azokon a helyeken, ahol hatalmas gombócokat lehet kapni gyanúsan alacsony áron.
Az extrém alacsony hőmérsékletet az üzemanyagok is megszenvedik, de a szakemberek tesznek a fagyás ellen.
Frissföl, lapkasajt, rudacska és szójatej. Évek óta kaphatók a hazai boltokban az élelmiszerekre megszólalásig hasonlító dolgok, és sokan veszik is őket, pedig nem is feltétlenül olcsók. Megnéztük, mit kockáztatunk, ha ezeket fogyasztjuk.
A hamis tofu a Sanghajtól 50 kilométerre lévő városka, Tajcang több száz illegális tofugyárából származhat. A termékben újrafelhasznált olajat és ismeretlen eredetű adalékokat találtak, köztük mérgezőket is.
A tojás tanyasi, a csirke kukoricás, a kenyér teljes kiőrlésű, a chips sütőben sütött, a répa pedig bio. Ugye ismerjük ezeket az imázsteremtő jelzőket, amelyek az egészséges étkezés képzetét keltve elhitetik velünk, hogy tudjuk, mi van a tányérunkon. A szakértők szerint azonban az élelmiszer-marketing sokszor hamis ködösítés, és egyre nagyobb a szakadék a képzelet és az élelmiszer-ipari valóság között. Mi van a mesék és reklámok mögött?
Minket aztán senki ne etessen E-számokkal, ízfokozókkal meg színezékekkel.
Átláthatóbbá válik az Európai Unióban az élelmiszer-adalékok használata két, az Európai Bizottság által hétfőn elfogadott új jogszabály alapján.
A kávé – a méz, olívaolaj és tej mellett – az egyik olyan termék, melyet a leginkább hamisítanak a világon. A klímaváltozás és különböző betegségek következtében nyomás helyeződik a kávétermesztésre, ez pedig arra ösztönözhet egyeseket, hogy trükközzenek az őrölt kávéval.
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valami csak akkor lehet finom, ha jóízű alapanyagokból készül. Most némileg kiábrándít az ennikell.hu. Ugyanis könnyen lehet, hogy aromás csapdába esünk.
A nátrium-glutamát elnevezésű ízfokozó, melyet a legtöbben a kínai ételekhez, és sokan az étkezés utáni fejfájásukhoz kötnek, a derékbőséget is növeli - áll egy amerikai tanulmányban.
A gyártók régóta próbálkoznak egészségesebbé varázsolni a kétes hírnevű virslit - most úgy tűnik, német kutatóknak sikerült.