Kovács Gábor Gazdaság

Még a magzatoknak is adna havi 50 ezer forintot a Párbeszéd alapjövedelem-terve

A Párbeszéd alapítványa frissítette alapjövedelem-javaslatát, a program szerint egy felnőtt havi jövedelme sem lehetne 100 ezer forintnál kisebb, a gyerekek után 50 ezer forint járna. A program több ezer milliárd forintos költségét a korrupció és fölösleges állami beruházások, például a Budapest-Belgrád vasút leállításával teremtenék elő.

HVG360 hvg360

"Egyetértés van a válságkezelő alapjövedelemről az ellenzékben" - Szabó Tímea a HVG Teraszon

Akinek nettó 100 ezer forint alá csökkent a bevétele, annak kiegészítik eddig a szintig a jövedelmét - vázolja a járvány miatt munkájukat elvesztők megsegítésére tett ellenzéki javaslatot Szabó Tímea. A Párbeszéd társelnöke szerint ezt már néhány százmilliárd forintból, akár azonnal meg lehetne valósítani. A feltétel nélküli alapjövedelemről már óvatosabban fogalmazott M. Kiss Csabának, erről még nincs egységes álláspont a választásra közös jelöltekkel készülő ellenzékben.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Az alapjövedelem nem segély. Milyen előnyei lehetnek, és mik a kockázatai? - vélemény

A koronavírusjárvány okozta gazdasági fenyegetés következtében újra és újra felbukkan a garantált alapjövedelem ötlete. Az alábbiakban Martin Ford amerikai jövőkutató Robotok kora című könyvéből idézünk egy szerkesztett részletet, amely elsősorban a technológiai fejlődés szempontjából gondolja át az alapjövedelem fontosságát.

Tordai Bence hvg360

Tordai Bence: Mérsékelni a szenvedést – ez most a legfőbb feladat

Az új koronavírus olyan súlyos világjárványt okoz, amilyet emberöltők óta nem látott a világ. De a nyomában járó gazdasági összeomlás és társadalmi válság is legalább annyi szenvedést hoz, mint a járvány maga. Vélemény. (Az írásra reagáló ellenvéleményt is talál a cikkben.)

Karácsony Gergely hvg360

Vissza a jövőbe! Karácsony Gergely javaslatai a válság ellen

Budapest New Dealt vázolt fel a hvg360-on olvasható írásában a főpolgármester. Karácsony Gergely egyszeri juttatást adna a budapestieknek, több bérlakást biztosítana és a zöld beruházásokat támogatná. Forrásokat az EU-tól vár, de a kormánnyal is együttműködne.

hvg.hu Tech

20 000 évnyit fejlődhetünk a következő 100 évben, és munka nélkül is lehet fizetésünk

Felfoghatatlan következményei lehetnek a mesterséges intelligencia rohamtempójú fejlődésének: szakértői vélemények szerint hamarosan elérhetjük a szingularitást – azt az állapotot, amikor a gépek okosabbak lesznek, mint az ember – ami száz év alatt húszezer évnyi fejlődést hozhat – fogalmazott előadásában Pintér Róbert, az eNet kutatási igazgatója a SMART 2018 konferencián tartott előadásában.

MTI Itthon

Cukrászdában ígért 90 ezres alapnyugdíjat Karácsony Gergely

A gyerekek után havi 30 ezer, a felnőtteknek pedig havi 60 ezer forintos alanyi jogon járó alapjövedelmet ígért csütörtöki programbemutatóján a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Javaslatuk szerint az alapnyugdíj 90 ezer, míg a nettó minimálbér 150 ezer forint lenne.

HVG Extra Business Business magazin

Mit hoz a jövő? Kinek kell féltenie az állását?

Martin Ford neves jövőkutatóval a munka és a gazdaság jövőjéről, az egyenlőtlenségről és az alapjövedelemről, valamint robotok által készített hamburgerekről beszélgettünk, amiket hamarosan talán már nem lesz kinek megennie.

Szegő Iván Miklós Élet+Stílus

Egy élhető és sikeres ország – mit tudnak a finnek?

Kísérlet az alapjövedelem bevezetésére, demokratikus szellemű oktatás, nyírfacukor, Linux és sms, női jogok, különleges szülői támogatások, nemi kvóta, konszenzusos politikai elit – többek között ez jellemzi Finnországot, amely újabb és újabb szociális innovációkkal kísérletezik.

1 2 3
Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk

A címlapról ajánljuk