#albérlet

MTI Gazdaság

Egyre drágábbak a budapesti lakások

Budapesten az erősödő kereslet hajtja felfelé az árakat, a növekvő árszínvonal viszont lassan ugyan, de előbb-utóbb visszahat a keresletre. Az áremelkedés a kereslet csökkenéséhez vezet, így hamarosan kisebb árkorrekcióra lehet számítani. Budapesten a legtöbben továbbra is a kisebb, maximum 50 négyzetméteres lakásokat nézik, a legnagyobb áremelkedés így ebben a kategóriában figyelhető meg.

Mizsur András Itthon

Kisokos az olcsó albérlet-vadászathoz

Elszálltak a fővárosi albérletárak, a belső kerületekben akár 60 százalékkal is többe kerül egy lakás, mint egy éve, azonban az egyetemisták, főiskolások csak kis része jut kollégiumhoz. Adunk pár tippet a lakhatás megoldásához.

MTI Ingatlan

Megszigoríthatják az albérleteztetést Nagy-Britanniában

Újabb intézkedést tervez bevezetni a brit kormány az illegális bevándorlók letelepedésének megakadályozására: pénzbírsággal vagy akár ötévi szabadságvesztéssel sújthatnák az angliai ingatlantulajdonosokat, ha nem lakoltatják ki az országban jogcím nélkül tartózkodó bevándorlókat, vagy nem ellenőrzik bérlőik státusát.

MTI Ingatlan

Robbanásközelben a pesti és vidéki albérletpiac

Budapest két kerületében az egy négyzetméterre eső bérleti díjak átlagosan 900, illetve 400 forinttal, a vidéki városok esetében Debrecenben és Szombathelyen 400, Pécsen pedig 200 forinttal emelkedtek. A diákok nehezen jutnak lakáshoz az orbitális kereslet miatt, amely az albérletek iránt mutatkozik – közölte a Duna House.

MTI Ingatlan

Kitalálták, miért lettek drágábbak az albérletek

A munkaerő-kereslet miatt emelkedtek az albérleti díjak az elemző szerint. Az egyetemisták albérletek iránti igénye egy minimális emelkedést szintén hozhat a bérleti díjakban, azonban mivel minden évben megjelennek az albérleti piacon, nem hoznak darabszámban növekedést.

Torontáli Zoltán Ingatlan

Tombol az Airbnb-láz: már a magyarok is milliókról álmodoznak

Óriási ingatlanpiaci lufi növekszik Budapesten: aki él és mozog, az rövid távú lakáskiadással akar foglalkozni az amerikai Airbnb-n keresztül. A hype alapja, hogy a korán ébredők az elmúlt években milliókat szakítottak viszonylag könnyű munkával. Ma ez már nem igaz, de ezt sokan nem látják, és belevágnak, így óriási bukások jöhetnek. Részben az esztelen Airbnb-láz az oka annak is, hogy Budapesten elszálltak a lakásárak és az albérleti díjak. Airbnb-zni vagy albérletet kiadni a nyerő?

hvg.hu Itthon

RTL Klub: Kedvezményt ígért a maszekoló közmunkásnak Fodor Ibolya

Valóban közmunkásokat dolgoztatott albérleténél Fodor Ibolya pécsi képviselő az egyik munkás szerint – hangzott el a keddi RTL Híradóban. A politikusról múlt pénteken derült ki, hogy közmunkások maszekolnak nála, Fodor Ibolya ezt akkor tagadta. Kedden az egyik férfi, aki az albérlet felújításán dolgozik, azt mondta: kedvezményeket ígért neki a képviselő a munkáért cserébe. Az MSZP helyi szervezete szerint jogi lépéseket kellene tenni az ügyben. Az önkormányzatnál úgy gondolják, hogy a képviselőnek le kellene mondania mandátumáról.

Nagy Gergő Gazdaság

Baromi drága lett az albérlet? Lesz ez még rosszabb

Egyre többen mondják, hogy kezdenek elszállni az albérletárak Budapesten, legalábbis a jobb környékeken biztosan. Egyik napról a másikra bejelentett 40 százalékos díjemelésről, 1300 eurós – 400 ezer forintos – garzonról, megfizethetetlenné váló lakásokról is hallani. Az áremelkedésbe belejátszik az, hogy a válság miatt sokan nem vásároltak, inkább béreltek ingatlant, a devizahiteles problémák miatt sok új bérlő lépett a piacra – el kellett adniuk a lakásaikat –, de a befektetők fantáziáját is mozgatja a piac, hiszen jól lehet keresni a lakáskiadással. Eközben viszont a külföldiek is panaszkodnak, szerintük sincs minden rendben. De egyes városrészek "menővé" válása is szerepet játszik az árak emelkedésében.

hvg.hu Itthon

Nem lett olcsóbb a kisebb parlament

A Blikk összegezte a képviselőknek eddig bérelt irodák és szolgálati lakások szerződéseit, és egyelőre nem úgy tűnik, mintha olcsóbb lenne a kisebb parlament.

hvg.hu Vállalkozás

Jó lakást bérelne? Hát az nem fog menni

Nem könnyű jó albérlethez jutni ma Budapesten, főleg nem a felsőoktatási szezon indulása előtt egy hónappal. Általános tendenciának tekinthető, hogy az utóbbi évek nyomott ingatlanpiaci helyzete miatt szűkös a kínálat, ráadásul mind többen – leginkább a fiatalok – dönthetnek úgy, hogy a lakáshitel helyett a bérlést választják.

MTI Ingatlan

Most érdemes kiadni a lakását

Hamarosan elkezdődik a diákok albérlet keresési időszaka, miután csütörtökön nyilvánosságra hozzák a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, és ilyenkor - átmenetileg - jelentősen élénkül a fővárosi és az egyetemi városok bérlakás piaca.

hvg.hu Gazdaság

Méregdrágán bérelnek lakást a képviselőknek

Összesen kb. 150 millió forintot költ az állam az országgyűlési képviselők lakhatására: 120-180 ezer forintokért bérelnek nekik olyan budapesti lakásokat, amelyek nem lehetnek nagyobbak 50 négyzetméternél.

hvg.hu Vállalkozás

A NAV nem gatyázik, így válhat rémálommá a lakás bérbeadása

A lakáskiadás első ránézésre, sőt, másodikra is jobbára problémamentes bevételi forrás, többnyire elég néhány egyszeri apróbb beruházás, aztán csak szélesre kell tárni a bankszámlát, jöhet a pénz. Pedig nem, a veszélytelennek bérlés tűnő egy csomó csapdát rejt, nagyot is lehet bukni. Az Adózóna mutatja, miért.

1
7 8 9 10 11 12 13
Az oroszok szerint olyan hatékony a Szputnyik V, hogy egyet is elég lenne beadni belőle

Az oroszok szerint olyan hatékony a Szputnyik V, hogy egyet is elég lenne beadni belőle

Jöttek, láttak és nagyon úgy tűnik, maradnak is a hazai dizájnerek

Jöttek, láttak és nagyon úgy tűnik, maradnak is a hazai dizájnerek

Hogy minden gyorsan meglegyen – így automatizálják a raktárakat

Hogy minden gyorsan meglegyen – így automatizálják a raktárakat

Érettségi: ma németből vizsgáznak a diákok

Érettségi: ma németből vizsgáznak a diákok

Rafael Nadal és a Bayern München is „sport Oscar-díjat” nyert

Rafael Nadal és a Bayern München is „sport Oscar-díjat” nyert

Kis utcai horror Rómában: itt a pizzaautomata

Kis utcai horror Rómában: itt a pizzaautomata

Még ránk ijeszt egy hidegfront, de máris jön a nyárias idő

Még ránk ijeszt egy hidegfront, de máris jön a nyárias idő

Karácsony lekövérezte Orbánt, aztán bocsánatot kért

Karácsony lekövérezte Orbánt, aztán bocsánatot kért

A címlapról ajánljuk