Budapesti Michelin-csillagos étteremben is evett egy jót Benedict Cumberbatch
Az Operaházban és egy steakhouse-ban tett látogatása után most a Babelben járt a színész.
Az Operaházban és egy steakhouse-ban tett látogatása után most a Babelben járt a színész.
A köménymagos és medvehagymás ízű nasit ne fogyasszák el az arra érzékenyek.
Egy régi magyar közmondás úgy tartja: „Milyen a munkája, olyan az evése”. Eszerint, ha valakit figyelünk étkezés közben, arról is tájékozódhatunk, hogyan működik az élet fontos területein. Részlet a Terítéken a lélek című könyvből.
Nem azért, mert a belgák köztudottan jobbat főznek.
Szabi, a pék vihette haza a legjobb magyarnak járó díjat, a vak versenyzőként induló Karvai Sándor és Sipos Dóra pizzamester párosa a due kategóriában a 44. helyezést érte el.
A pármai megmérettetésre a világ számos országából érkeztek résztvevők. Szabadfi Szabolcs már ötödjére indul a bajnokságon; még a helyszínen mesélt arról, milyen ínyencségeket készített kollégáival, és azt is mondta, hogy az összes magyar versenyző büszke lehet a pizzájára.
Vajon az emberek egészségéért aggódik, vagy csak az új, vajas receptkönyvét népszerűsíti James Martin?
A hatóságok megkérdőjelezték a Giovanni Rana olasz tészta- és tésztaszószmárka genovai pestójának eredetét, ezért több hordónyit lefoglaltak belőle Genovában.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Keleti pályaudvar környékén, a Mosonyi utcában jártunk.
A tengeri herkentyűk miatt az egyik résztvevő öt kilót fogyott három nap alatt.
Amikor kulináris élvezetekről beszélünk, valószínűleg keveseknek ugrik be kapásból a szerzetesi konyha, pedig lenne miért, legalábbis ha a bakonybéli Szent Mauríciusz monostort vesszük alapul. Nemrég megjelent két szakácskönyvükben a hagyományos, családtól örökölt receptek mellett kiválóan megférnek finn vagy épp nepáli fogások is.
A miniszterelnök nehezen tudja levetkőzni a dolgok militáns megközelítését, így lehet, hogy nála “kolbászhadművelet” előzi meg a húsvéti sonkafőzést is.
A Fidesz alelnöke négy pontban akarta összefoglalni, hogyan kell jó sonkát főzni, de a negyedik pont már az volt, hogy "kész". Ja, és ő annak a híve, hogy "semmi E-betű".
A köztársasági elnök is sütött kalácsot, méghozzá olyan kelt tésztából, amelynek a receptjét a nagymamájától tanulta.
A Fidesz-alelnök kocsonyát főzött. Amúgy a csirkelábtól a pacalig mindent abál - árulta el friss posztjában a gasztroinfluenszer politikus.
Gatyába rázta János Fülöpöt, aztán vettek egy láda kalácsot húsvétra.
Ez a kalács a kovász és a tangzhongtechnika miatt szuper puha, rendkívül foszlós, a belseje pedig már-már krémesen lágy. Részlet Déri Szilvia Édes, foszlós, kovászos című könyvéből.
A csoda emlegetése helyett a legtöbben alighanem a szívükhöz kapnak a Viharsarok sörfőzde újdonságának hallatán, de ők nem tudják, mit hagynak ki. Egy remek italt.
Köményes-fokhagymás-paprikás füstölt illatban úszott a hvg.hu szerkesztősége: ünnepi tesztünknek ezúttal tíz hazai hagyományos füstölt kolbászt vetettünk alá. Munkatársaink gyerekkoruk kedvenc ízét keresték, de egy idő után már annyival is beérték volna, ha a fás füstön és a zsíron kívül más is dominál a termékekben. Mégsem lettünk maradéktalanul elégedettek.