Bikafuttatások ellen tiltakoztak az állatvédők, de nem Spanyolországban, hanem Rómában, a pápánál
A bikafuttatásokat jellemzően katolikus szentek ünnepére rendezik meg, pedig korábban volt olyan pápa, aki elítélte ezeket.
A bikafuttatásokat jellemzően katolikus szentek ünnepére rendezik meg, pedig korábban volt olyan pápa, aki elítélte ezeket.
Mit tehetünk, ha nem eszünk tojást, esetleg tojásallergiánk van, vagy éppen elfelejtettük megvásárolni a boltban? Részlet a Fenséges mentes sütemények című könyvből.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Hotel Tihanyi Yacht Club kikötőjében jártunk.
A konyhai tevékenykedésnek, a desszertek készítésének nem csupán a finom, kényeztető ételek létrehozása az egyetlen előnye. Részlet a Fenséges mentes sütemények című könyvből.
Savanyúsörök fagyis ízesítéssel, sörfőzdék, amelyek azon versengenek, kinek savasabb a gyümölcsös söre, és uborka minden mennyiségben. Igen, még mindig sörről beszélünk. Tele vannak a boltok frissítőnek szánt, különleges kézműves sörökkel. Megkóstoltuk őket.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szadán voltunk.
A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.
Három budapesti és egy miskolci étterem borlapját is díjazta a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.
Mielőtt megéhezne, ki kell, hogy ábrándítsuk: csak egy freskóról van szó.
Egy toplista szerint ezeken a helyeken nem lehet melléfogni a rántott hússal.
Az elmúlt évtized során számos cikk jelent meg pró és kontra a kínaiétterem-szindróma igazolására, de igazából nem tudták bizonyítani a nátrium-glutamát káros hatását. Részlet Csabai Márta Aggódó testünk című könyvéből.
A paleokonyha egyik hazai szakértője, a táplálkozási tanácsadóként is dolgozó Mezei Elmira hosszas betegség után hunyt el.
Hogy milyen csodák történhetnek, amikor drasztikusan lerövidül a kerttől az asztalig vezető út, azt a tömegfogyasztásra, importra és mesterséges ízekre épülő étkezési kultúránk alaposan elrejti előlünk. Ezeket a csodákat leplezi le a Kertész és a Séf, azaz Török Patrícia és Horváth Gábor a Séfasztal a kert végében című könyvükben, felvillantva egy már-már – nem teljesen véletlen szófordulattal élve – paradicsomi létezés lehetőségét.
Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki.
Egy termékteszteket készítő Tiktok-videóssal közölte ezt a Nébih. Frissítve.
Az orvosok arra figyelmeztetnek, jobb nem követni az amerikai nagypapa különös diétáját.
A zenész a pépesített ételeket sem tudta megenni.
Az Egyesült Államokban a sör helyett inkább koktéloznak, ezt pedig a kisebb főzdék sínylik meg leginkább.
A kapor, padlizsán, füge íze és illata mindig nyerő a hőségben.
Könnyed apák napi gasztrokontent a csepeli Paul Bocuse-tól. Szavazzon, mi volt idén a kedvenc Németh Szilárd-pillanata!