Meghalt Mezei Elmira táplálkozási tanácsadó, számos paleolit receptkönyv szerzője
A paleokonyha egyik hazai szakértője, a táplálkozási tanácsadóként is dolgozó Mezei Elmira hosszas betegség után hunyt el.
A paleokonyha egyik hazai szakértője, a táplálkozási tanácsadóként is dolgozó Mezei Elmira hosszas betegség után hunyt el.
Hogy milyen csodák történhetnek, amikor drasztikusan lerövidül a kerttől az asztalig vezető út, azt a tömegfogyasztásra, importra és mesterséges ízekre épülő étkezési kultúránk alaposan elrejti előlünk. Ezeket a csodákat leplezi le a Kertész és a Séf, azaz Török Patrícia és Horváth Gábor a Séfasztal a kert végében című könyvükben, felvillantva egy már-már – nem teljesen véletlen szófordulattal élve – paradicsomi létezés lehetőségét.
Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki.
Egy termékteszteket készítő Tiktok-videóssal közölte ezt a Nébih. Frissítve.
Az orvosok arra figyelmeztetnek, jobb nem követni az amerikai nagypapa különös diétáját.
A zenész a pépesített ételeket sem tudta megenni.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Óbudán, a Kolosy téren jártunk.
Magyarország egyik legdélibb pontján, tavaly februárban nyitott meg a Góré étterem, amely tovább erősíti a vidék szerepét a gasztroforradalomban. A kisharsányi hely egyedi ételei mellett a különleges marketingfogásairól is egyre ismertebb, nemrég a Magyar Marketing Szövetség Diamond Awards-díjban részesítette a csapatot.
A Michelin csak tavaly merészkedett ki a fővárosból, a hazai gasztronómia másik legfontosabb díja, a Dining Guide Étteremkalauza esetében mostanra már a vidéki helyek kerültek előtérbe.
A Byakuyából egy adag több mint 2,2 millió forintba kerül.
Egy balatonalmádi fagyizó édessége lett a legjobb a Balaton-környéki fagylaltok közül.
Séfasztal a kert végében című könyvükben Horváth Gábor séf és Török Patrícia kertész személyes történetükön keresztül mutatják be az élményszámba menő zöldségtermesztés és a minőségi gasztronómia világát. Részlet a kiadványból.
Az aszpartámra, a szacharinra, a szukralózra és a steviára is vonatkozik a bejelentés.
A klasszikus linzerek, indiánerek, lúdlábak lelőhelye, a Fischer cukrászda több mint 50 éven át működött ugyanabban az utcában Budapest XIII. kerületében.
Íme egy puha, foszlós és tartalmas házi hamburgerzsemle receptje Déri Szilvia Édes, foszlós, kovászos című könyvéből.
A jövő nyári párizsi olimpia étlapján több mint 500 étel szerepel.
Ebben a cikkben olyan kóstolási technikákat és értékelési jellemzőket tekintünk át, amelyeket figyelembe kell venni, amikor sört iszunk/értékelünk. Részlet a Sör mesterkurzus című kiadványból.
Egy hazai hamburgerlánc kipróbálta, milyen az, amikor a mesterséges intelligencia találja ki egy termék receptjét és reklámkampányát is. A ChatGPT akkora gasztro-brainstormingot tartott, hogy a gömböcbe töltött kolbászpörkölt adta a másikat.
2023 legjobb, Európában készített pizzáját Spanyolországban kell keresni.
Dalnoki Bence, a Stand étterem fiatal sous chefje ételtervezésre használja a 3D-nyomtatásos technológiát (a Bocuse d'Or-on is bevetette), több külföldi sztárséf pedig már konkrét fogásokat is printel. De milyen lehetőségeket látnak benne?