hvg.hu Gazdaság

És akkor kiderült, mi is az igazság a magyar gazdaságról

Újfent a várakozásokon felül nőtt a magyar GDP, furcsa ügylettel vásárolta meg a Postapalotát az MNB, nehéz helyzetben vannak a szódavizesek és a fűszerpaprika-termelők, de kiderült az is, hogy milyen dolgozni a Szigeten - ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Mészáros 2Rule-jának farkát megcibálta egy macska

Tonhal - urald a világot néven dobta piacra kollekcióját egy vállalkozó, válaszul a 2Rule márkára; Jó érzékkel startolt a sportruhákat gyártó Manta is: tulajdonosa ma már 50 ezer terméket ad el, és bezsebelhette egy tekintélyes amerikai dizájnmagazin díját is. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor minden melósnak megdobták a fizuját a Lidlnél

Folytatódott a béremelési hullám a kiskereskedelemben, berobbant a köztudatba a gázszerelő, aki szereti a focit, de nem indul magyar közbeszerzésen. Kiderült, hogy a magyarok gazdagnak tartják Orbán Viktort, a kormányt pedig korruptnak. Heti gazdasági összefoglaló.

hvg.hu Gazdaság

És akkor odaadjuk a Balatont Orbán Ráhelnek

Miközben a Fidesz egyes szereplői körül már korábban is felbukkant kigyúrt kopaszok izomból lenyomták a magyar demokráciát, a kormány megint kapott egy sallert az EU-tól egy régi, rendezetlen ügy miatt. Aztán érkezett egy újabb bizonyítvány, hogy a miénk a legnyomorgóbb országok egyike az EU-ban. De nem kell elkeseredni, ötletben nincs hiány nálunk: hallott már például az 1500 milliárd forintosra tervezett balatoni beruházásról? A hvg.hu gazdasági összefoglalója tippekkel.

hvg.hu Gazdaság

És akkor boldog-boldogtalan elhagyja az országot

Elszálltak az fővárosi albérletárak, a lakásmegosztókra rászállt az adóhatóság, a pincérek és hentesek után viszont külföldi munkát vállalnak a mozdonyvezetők és a varrónők is. Kérdéses Töröcskei további sorsa, de L. Simon, ha megjön a szabijáról, még rendezheti a sorsát Lázár János előtt. A hvg gazdasági rovatának heti összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor az ürgebőrös Matolcsy postagalambokat küld Londonba

Felettébb érdekes Matolcsy-könyv, milliárdos banki bírság, bezáró Citi-fiókok, 315-ös euró, hatvanmilliárdért pedig 30 éve tervezett orosz metrókocsikat vennénk. És még a paksi hitelszerződés részletei is kiderültek. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor az anyós is bekerül a Magyar Csapatba

Az év utolsó napján Csányi Sándor azonnal eladott 63 ezer OTP részvényt, Ángyán József meg jelentést írt a földpályázati mutyikról. Végső soron állami marad az eladásra kínált Takarékbank, és visszaült a világ leggazdagabb üzletember trónjára Bill Gates, Orbán Viktor a családjával és egy magyar sílécmárkával pózolt, majd megírta: megalapítjuk a Magyar Csapatot. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val.

hvg.hu Gazdaság

És akkor majd ingyenpénzt igényelhetünk az örök élethez

Kipakoló NAV-adóellenőr, gyorsuló magyar gazdasági növekedés, esetleges kedvezményes jegybanki pénzek magánépítkezésekre, és Ukrajna korántsem biztos, hogy az EU-hoz láncolja magát. Az MKB Bankot pedig feldarabolják. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor jön az ingyenszotyi a focimeccseken

Benyújtotta a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét, a horvátok kérésére az Interpol kiadta a nemzetközi körözést Hernádi Zsolt ellen, leállt az amerikai szövetségi kormányzat működése és egy felmérés szerint a magyarok komolyan hisznek a megszorítások politikájában. A vatikáni bank pedig hetvenéves történetében először közölte éves mérlegét. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Orbán Matolcsytól rendel egy stand-up comedyt?

Brüsszelnek nem tetszenek a telefonadózási szokásaink, a miniszterelnök nekiesett az útdíj-rendszernek, a nyugdíjasokat deportálják az államigazgatásból, és megint csak elbukott a 13. havi nyugdíj. Mi jöhet még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor majdnem pezsgőt bonthattak a devizahitelesek

Elfogadták a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot, növeli a jövő évi hiányt a kormány. A stratégiai megállapodások is gombamód szaporodnak, Matolcsy már itt is villoghat. A devizahiteleseknek kedvező döntés született, ám egyelőre még korántsem lélegezhetnek fel. Brüsszelben eközben az európai integráció további mélyítéséről döntöttek. A sör pedig drágulhat. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, aminek ismét bóvliba sorolás lett a vége

A parlamenti szavazógéppel felpörgetett adótörvény módosítási nagyüzem vörösen izzó költségvetési bevétel-generátort helyezett üzembe 2013-ra. A bemutatott hazai gazdaságpolitikai lendületvételen azonban előbb egy zágrábi bírósági ítélet, majd az uniós költségvetési tárgyalások sikertelensége, végül pedig Magyarország ismételt leminősítése hagyott érzékeny nyomot. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor pénzügyi fogalom lett a fenékpötty

Magyarország 2012 harmadik negyedévében sem került ki a recesszióból, hazánkban gyakorlatilag már múlt év eleje óta alig növekszik a gazdaság. Megszületett a döntés az önkormányzatok adósságának finanszírozásáról, a Diákhitel Központ letiltott egy botrányos reklámfilmet, Orbán pedig mini megszorítást jelentett be. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter eközben továbbra is folyamatosan szórakoztatja a magyar, és már a nemzetközi közvéleményt is. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Matolcsy angolul villogott

Október közepén újabb megszorításokat kaptunk a nyakunkba, Matolcsy György szerdán majdnem 370 milliárdos kiigazítást, az ő szóhasználatával élve csokort jelentett be. Az Országgyűlésben megkezdődött az ősz egyik legfontosabb törvényének, az új földtörvénynek a vitája, a javaslat ugyanakkor több sebből is vérzik. Az Európai Bizottság eközben újabb kötelezettszegési eljárást indított, amivel 160 milliárdot is bukhatunk. Telki pedig továbbra is ország leggazdagabb települése. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor kiderült: nyugdíjreform se lesz

Az elmúlt két évben ígért, egyéni számlákra épülő nyugdíjreformból valószínűleg semmi nem lesz. Viszont terjed az EU-ban a magyar gazdasági unortodoxia – legalábbis a kormányszóvivő szerint. Nem így gondolja a Moody's, mely szerint a magyar gazdaság helyzete továbbra is romlik. Eközben a kormány azzal szembesülhet, hogy 2014-től elveszítünk 2000 milliárdot az uniós támogatásokból. Újabb szokatlan ötletként jöhet a török és azerbajdzsáni magyar devizakötvény. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Matolcsy az adófizetést is megadóztatná

Lényegében valamennyi pénzügyi tranzakciót megadóztatná a nemzetgazdasági miniszter, akit aligha zavar, hogy korábban azt se zárta ki, hogy megfelelő ösztönzőkkel Magyarország lehetne Európa, ha nem a világ egyik pénzügyi központja. A jelentős járatritkításokat tartalmazó új közlekedési menetrendek indulásával egyidőben újabb részletek szivárogtak ki a közösségi közlekedés reformjáról. Az Európai Központi Banknak még mindig nem tetszik a magyar jegybanktörvény. És két nagyágyú büntetőügye jutott el vádemelési szakaszba: az ex-MVM-es Kocsis Istvánt és a szocialista energetikai vállalkozót, Kapolyi Lászlót vádolhatja meg a főügyészség. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor a kormány letért a Matolcsy-féle útról

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a 2012-es költségvetési törvényjavaslatot. Ezen kívül csütörtökön megkezdődött a devizahitelesek limitált végtörlesztéses időszaka és az Európai Bíróság is a héten döntött arról, hogy Magyarország jogtalanul vetette ki a telekommunikációs különadót. A héten döntött az Európai Bizottság a Tobin-adó bevezetéséről, az Európai Parlament pedig elfogadta a magyar EU-elnökség idején előkészített hatos csomagot, ami a közös gazdasági kormányzás irányába tett fontos lépés. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Újraindult a labdarúgó-bajnokság, itt az első eredmény

Újraindult a labdarúgó-bajnokság, itt az első eredmény

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Most kiderült, hogy a populizmus csak egy ideig segít

Most kiderült, hogy a populizmus csak egy ideig segít

Látszik, ahogy a pakisztáni utasszállító a házakra zuhan

Látszik, ahogy a pakisztáni utasszállító a házakra zuhan

Elpusztult a világ legizgalmasabb életét élő aligátora

Elpusztult a világ legizgalmasabb életét élő aligátora

Nem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában

Nem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában

22 helyen nem tartották be az este tíz órás zárást Erzsébetvárosban

22 helyen nem tartották be az este tíz órás zárást Erzsébetvárosban

Kiskamaszok mentették meg cukorbeteg társuk életét

Kiskamaszok mentették meg cukorbeteg társuk életét

A címlapról ajánljuk