#hitelezés

Bankmonitor Gazdaság

Nagyon nem mindegy, melyik banktól igényeljük a Babavárót

A Babaváró egy államilag támogatott hitelkonstrukció, melynek legfontosabb feltételei sztenderdek, így például a kamat, a bírálati idő és a gyermek születése után járó kedvezmények szempontjából gyakorlatilag mindegy, melyik banktól igényli a pár. Vannak ugyanakkor bankspecifikus feltételek, ezeken pedig akár az is múlhat, hogy valaki megkapja-e a hitelt, vagy ha hitelez is a bank, mekkora összegre számíthat. Ezeket gyűjtöttük az alábbiakban össze.

Bank360.hu Gazdaság

Hátrányba kerülhetnek a babaváró hitel új igénylői

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan júniusban is emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciamutató, 1,70 százalékról 1,83 százalékra – a 2019. júliusi indulás óta csak két hónapban volt ennél magasabb ez az érték. Összefoglaltuk, milyen hatással van a referenciamutató változása azokra az igénylőkre, akik elvesztik a kamattámogatást, emellett azt is megnéztük, hogyan áll az állami kamatmentes kölcsön népszerűsége közel két évvel az indulás után.

Bank360.hu Ingatlan

Fel lehet venni lakáshitelt könnyűszerkezetes házra?

A magas ingatlanárak miatt egyre többen keresnek a hagyományostól eltérő, alternatív megoldásokat a megfizethető lakhatásra. Ennek az egyik módja az Amerikai Egyesült Államokban, illetve a skandináv országokban elterjedtebb könnyűszerkezetes házak építése vagy vásárlása, melyek egyszerűbbek és költséghatékonyabbak téglából épült társaiknál. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy a hitelintézetek hogyan állnak a könnyűszerkezetes házak finanszírozásához.

Bankmonitor Gazdaság

A csok hitel rejtett csapdája, amivel sokan későn szembesülnek

A csok – családi otthonteremtési kedvezmény – hitel kamata nem lehet magasabb 3 százaléknál, ez ráadásul a futamidő végéig ennyi is marad. Nem véletlen, hogy a családok közül mind többen igénylik az akár 15 millió forint összegű hitelt, ám gyakori, hogy nincs meg a felvételéhez a szükséges elvárt jövedelem. Persze a helyzet orvosolható adóstárs bevonásával, ám ez olyan csapdahelyzetet jelenthet, ami később még visszaüthet.

Bankmonitor / Csányi Franciska Gazdaság

Hamarosan eltűnik a legnépszerűbb céges hitellehetőség?

Jó pár hete kering a piacon az információ arról, hogy vészesen fogy a Növekedési Hitelprogram eredetileg rendelkezésére bocsátott 3 000 milliárd forintos kerete. A bankok friss információja alapján 400 milliárd forint áll még rendelkezésre. A Bankmonitor várakozása szerint azonban legkésőbb nyár végére végleg kimerülhet a keret. Szinte biztosan lépni kell azon cégeknek, akik igénybe akarják venni a bőven inflációs szint alatt 2,5% alatt fixált kamatozás mellett elérhető szuperhitelt!

Kelemen Anita (Bankmonitor) Gazdaság

Akár el is bukhatjuk a lakáshitelt, ha nem stimmel a térképmásolat

Lakáshitel igénylését megelőzően sok mindennek utánanézünk és megkérdezünk, de valóban mindenre gondolunk? Nagyon sok esetben derülnek ki ugyanis olyan információk a hitelbírálat során, amelyekre fény derülhetett volna az igénylés előtt, ha körültekintőbben járunk el. A legtöbb esetben a térképmásolat ellenőrzése marad el, pedig érdemes lenne már az elején vetni rá néhány pillantást. A Bankmonitor szakértői összeszedték, mire érdemes figyelni a térképmásolattal kapcsolatban.

Bankmonitor / Tunner János Gazdaság

Hogyan törlesztheti a kata-s vállalkozó a hitelét, ha megbetegszik?

Ha a kata-s vállalkozó lakáshitelt vett fel, szinte biztos, hogy tartós betegség esetén a táppénze nem fogja elérni a havi hiteltörlesztési kötelezettsége összegét. Pánikra azonban nincs ok, ma már erre is van megoldás. A Bankmonitor bemutatja, hogy szinte fillérekért is hozzá lehet jutni a szükséges anyagi biztonsághoz.

Bank360.hu Gazdaság

Ennyibe kerül, ha most akar hitelt felvenni

Az elmúlt időszakban rendkívül sok elemzés készült arról, hogy milyen feltételekkel és hogyan lehet hozzájutni különböző állami támogatású hitelekhez. Nem ritkák azonban az olyan élethelyzetek, amikor bár külső forrásra van szükség, de az adott célra állami támogatás nem érhető el, vagy egyszerűen az igénylő nem felel meg a feltételeknek.

Bank360.hu Gazdaság

Közel kétéves csúcson a babaváró hitel referenciakamata - mit jelent ez az igénylőknek?

Ismét emelkedett a babaváró hitel referenciakamata, amely a támogatás elvesztése esetén visszafizetendő összeg számolási alapját adja. Ez azt jelenti, hogy a júniusi igénylőknek magasabb visszafizetendő összeggel kellene számolni, mint a májusban igénylőknek, ha valamiért mégsem tudják teljesíteni a gyermekvállalásra vonatkozó feltételeket. A Bank360.hu elemzői kiszámolták, mekkora összegről van szó, illetve, hogy mire számíthatnak az igénylők a támogatás elvesztése esetén.

Bank360.hu Vállalkozás

Megrohanták a bankokat a kamatmentes vállalati hitel miatt

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a koronavírus-járvány által legnagyobb mértékben sújtott szektorokban működő cégek megsegítésére vezette be a kormány a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül. A Bank360 elemzői arról kérdezték az MFB Pontoknak otthont adó kereskedelmi bankokat, hogy mekkora érdeklődést tapasztalnak a támogatott konstrukció iránt, és mely szektorokban működő cégek igénylik a hitelt elsősorban.

Bankmonitor / Csányi Franciska Vállalkozás

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

A Széchenyi Beruházási Hitel és a Növekedési Hitel fej-fej mellett „versenyeznek” egymással a vállalkozók kegyeiért. Elmondható, hogy a bőven infláció alatti fix kamat mindkét hitel esetében verhetetlen. Az egyéb költségek, feltételek és finanszírozott célok tekintetében azonban vannak eltérések.

1 2 3 4 5 6 7
10
Eladta a Rottenbiller utcát, Váci utcai vizeldékkel riogatott – Magyar svindlerek, 11. rész

Eladta a Rottenbiller utcát, Váci utcai vizeldékkel riogatott – Magyar svindlerek, 11. rész

Elgondolkodott már azon, miért volt annyi kínai felirat a válogatott meccse alatt?

Elgondolkodott már azon, miért volt annyi kínai felirat a válogatott meccse alatt?

Öt plusz egy ok, amiért Linzet mindenképpen látni kell

Öt plusz egy ok, amiért Linzet mindenképpen látni kell

Az ELTE-s szociológusok ezután is várják az LMBTQI-közösséghez tartozó hallgatókat és kutatásokat

Az ELTE-s szociológusok ezután is várják az LMBTQI-közösséghez tartozó hallgatókat és kutatásokat

Az árterek helyreállítása az élhető jövő egyik fontos kérdése

Az árterek helyreállítása az élhető jövő egyik fontos kérdése

Az ember magát próbálja minél inkább megérteni

Az ember magát próbálja minél inkább megérteni

Szerda este újra tüntetés lesz a homofóbtörvény ellen

Szerda este újra tüntetés lesz a homofóbtörvény ellen

Évtizedes benzin- és gázolajárrekord dőlhet meg

Évtizedes benzin- és gázolajárrekord dőlhet meg

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával