hvg.hu Gazdaság

És akkor a felcsúti kisvasút szomorúan pöfögött magában

A hoppon maradt Green Holidays utasok futnak a pénzük után, de ha mégis eljutnak Las Vegasba, akkor vehetnek marihuánát. A veronai baleset buszos cége katonákat szállít, a felcsúti kisvasút azonban gyakran senkit. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Élet+Stílus

Botrány! Nem a felcsúti kisvasutat hosszabbítják meg elsőként

Az elsők közt kerül sor a kemencei kisvasút meghosszabbítására a kormány által a kisvasútfejlesztésre még tavaly megítélt 10 milliárd forintos keretből - mondta Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szombaton, a Pest megyei Kemencén.

hvg.hu Gazdaság

Öt kisvasút kapna a tízmilliárdos keretből, de Orbán kisvasútja kimaradhat

Révész Máriusz kisvasútügyi kormánybiztos egy szakmai rendezvényen megjelölte azt az öt kisvasutat, amelynek felújítására pénzt adhatnak majd a közeljövőben – derül ki a Magyar Időkből. A hírek szerint tízmilliárd forint a keret, és az öt vasútvonal között nincs ott a felcsúti, amelyet szeretnének továbbépíteni Bicske felé.

hvg.hu Itthon

Utas nélkül zötyögött napokig az Orbán-vicinális

Októberben volt hat olyan nap, amikor egy darab jegyet sem adtak el a felcsúti kisvasútra, hivatalos nevén Vál-völgyi Kisvasútra - derül ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól kikért szeptemberi és októberi adatokból, amelyeket Jávor Benedek európai parlamenti képviselő tett közzé Facebook-oldalán.

hvg.hu Gazdaság

Sokba került és nem működik, mi az? Magyar bobpálya, uniós pénzből

Berettyóújfalu kimaxolta az uniós támogatásokat. Van DrinkBike, mobil squash-pálya, de az abszolút világszám az alföldi bobpálya, amely lejtőhiányában elektromos bobokkal biztosítja a száguldást. És mindezt persze uniós pénzből. Azért egy sípálya, beülős felvonóval nagyon kéne.

hvg.hu Itthon

Egyelőre kong az ürességtől Orbán falujának kisvasútja

Továbbra sem hozza az elvárt utasszámot az uniós támogatásból kiépített felcsúti kisvasút. A korábban tervezett napi 2560 utas távolról sem sikerült még produkálni. A Vastagbőr blog munkatársa vasárnap az 1120-as sorszámú jegyet vette meg, vagyis jó eséllyel összesen kétezren sem utaztak a három megállós kisvonattal a megnyitása óta.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Orbán kisvasútja egyre hosszabb lesz. De minek?

Blokkoltak a magyar gazdaság kerekei, de a felcsúti kisvasút nem áll meg, sőt akár Diósdig is elpöföghet majd, és ettől még lesz magyar buszgyártás is. Az ELTE címe is felbukkant a Panama-iratokban, Lázár Jánosnak köszönhetően pedig ingyenes pénzváltóvá alakul a Posta, és miénk lett újra a drága ex-Moszkva tér. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

Nem a forgalom fogja kicsinálni a felcsúti kisvasutat

A legalacsonyabbra saccolt napi 2500 fős utasforgalomhoz vagy a 128-as vonatonkénti létszámhoz képest egy kézen meg lehetett számolni hányan vannak a szerelvényen az Indóház vasúti magazin beszámolója szerint.

hvg.hu Gazdaság

Diósdig is elérhet a felcsúti kisvasút a borisszák miatt

Lehetséges, hogy nem a botrányoktól terhelt etyeki beruházás valósul meg, hanem Diósdig ér majd a Bicskére tervezett kisvasút, amelyet aztán összekötnének a felcsútival. Legalábbis ezt is megemlítette a távlati tervek között a térség miniszterelnöki biztosa, azzal érvelve, hogy borvidék nem autósoknak való.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk