Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#séf

hvg.hu Gasztro

Szentek vacsorája

A szentek is tudják, hogy a Balaton télen sincs zárva. Masíroznak a csopaki szőlőhegyre.

T.S. Gasztro

A Felkelő Nap séfje

Az unokaöccse már azt hiszi, hogy a sushi spanyol étel. S hogy ki az a nagybácsi, aki megtévesztette? Nem más, mint a világszerte ismert séf, a katalán származására oly büszke Ferran Adriá, akit a napokban tüntetett ki Akihito japán császár a Felkelő Nap érdemrenddel.

hvg.hu Gasztro

Öten a Bocuse d'Or magyarországi döntőjében - Széll Tamás újra a ringben

A december 13-i selejtezőn 11 versenyzőből öten jutottak tovább a Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe, amelyen elindul Széll Tamás, a 2013-as lyoni világdöntőn kiválóan szereplő séf is. A tét nem kisebb, mint hogy ki képviselheti jövőre Magyarországot a Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen. 2016 májusában Európa 20 országának legkiválóbb séfjei nálunk versenyeznek.

Tóth Sándor Gasztro

A Himalája fagylaltosa

Jeges gasztronómiai vállalkozás a világ tetején: a hófedte fagyos csúcsok között cukrászkodott és főzött egy hegymászó expedíció tagjaként a világ elsőszámú cukrászséfje.

hvg.hu Gasztro

Művész a konyhán - Gundel díjas séf

A Gundel Művészeti Díj közel másfél évtizedes történetében először kapott elismerést konyhaművész: Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje érdemelte ki a Fiatal Szakácsművészeknek járó Gundel díjat 2015-ben.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Nobel-díjas vacsora

Két hét múlva, december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják a világ legtekintélyesebb tudományos és irodalmi díjának átadási ünnepségét és díszvacsoráját. Az ünnepi menünek mindig nagy szakmai és közönség visszhangja van.

hvg.hu Gasztro

Tökéletes piknik - recept

Egy pléd, egy piknikkosár és már csak a jó társaság kell, hogy a szabadban kiélvezzük az indián nyár napsugarait. De mit vigyünk a kirándulásra?

T.S. Gasztro

A sajt, a kolbász és a csokoládé esete

„Ön nem bonbont fogyaszt, egy tapasztalatot él át – élvezze falatonként” – figyelmeztet a felirat a legújabban forgalomba hozott desszertes dobozokon.

hvg.hu Gasztro

A világ legdrágább éttermei 2015-ben

Jó nagy malacperselyben kell gyűjtőgetni az eurókat, dollárokat és fontokat, ha fel akarunk íratkozni a világ legdrágább vendéglátóhelyei közül valamelyiknek a várólistájára. Igaz, különleges élményekre számíthatunk.

T.S. Gasztro

Utazik a világ legjobb étterme

Nyári turnéra készül az El Celler de Can Roca csapata. A Roca fivérek először Argentínában, majd az USA-ban, végül pedig Törökországban mutatják be tudományukat, amellyel az idén újból kiérdemelték a világ legjobb étterme címet.

hvg.hu Gasztro

Nincs többé szálka, csak hal

A felmérések szerint hazánk fiai s lányai lassan kezdenek rákapni a halra. Mind többen választanak halas fogásokat az éttermekben, és már odahaza is megpróbálkoznának a sütéssel-főzéssel. Kis bibi azért még van: a szálka.

Szauer Judit Gasztro

Blumenthal tanítványa Budapesten főz - interjú

Nyelvésznek tanult, turnézó zenészeknek főzött a legendás manchesteri Roadhouse-ban, bedolgozta magát a maximalista Heston Blumenthalhoz, feltalálta a Fat Duck-nak a csokoládébort, a második saját éttermének a megnyitására készül. Mary Ellen Mctague, Anglia egyik legjobb séfje most két napra átveszi a hatalmat a Manna étterem konyháján. Klasszikus brit ételsorral jött hozzánk.

F.B. Gasztro

Ferran Adrià - a legenda visszatért

Valóságos luxus gasztronómiai rituálé zajlott le a közelmúltban Barcelonában. Négy év szünet után először főzött újra a katalán nagymester, Ferran Adria és az El Bulli csapata a Dom Pérignon 2005-ös évjáratának bemutatása alkalmából.

hvg.hu Gasztro

Törököt fogtunk, piláfot főzünk - recept

A tavaly januárban megrendezett első tematikus gasztrohónap után a Yunus Emre Enstitüsü, a Budapesti Török Kulturális Központ ismét nagyszabású gasztronómiai programsorozattal jelentkezik. Kávé, tea, fűszerek, színek, illatok, fogások a török konyhaművészet, avagy a"világ finomságainak kosarából".

Csíki Sándor Kult

A halálsor ételei

Vajon mit ennél, ha tudnád, hogy ez lesz az utolsó napod a Földön? Az utolsó étkezésed. Homárt, vagy sült krumplit? Mexikói tacot, vagy sajtburgert? Csupán egy fej zöld salátát? Kérnél egy pohár hideg tejet,netán egy kólát? Egyáltalán, volna étvágyad?

hvg.hu Gasztro

Túl a spagettin - ez más tészta

Menyecske, kis hercegnő, papfojtó, angyalhaj. Akár egy mese szereplői is lehetnének. Leginkább egy konyhameséé, hiszen mindegyik tészta. Olaszhonban meg is van a történetük.

1
4 5 6 7 8
12
Súlyos csapdába került a romániai magyar politika az elnökválasztás második fordulója előtt

Súlyos csapdába került a romániai magyar politika az elnökválasztás második fordulója előtt

Új, 22 milliárd forint értékű magángéppel bővülhetett a NER luxusrepülő-parkja

Új, 22 milliárd forint értékű magángéppel bővülhetett a NER luxusrepülő-parkja

Így száguld 333 km/h-val a méregdrága új Alfa Romeo – videó

Így száguld 333 km/h-val a méregdrága új Alfa Romeo – videó

Drágább lett Magyarország legolcsóbb villanyautója

Drágább lett Magyarország legolcsóbb villanyautója

Timothy Garton Ash: Putyin és Orbán rászedték Angela Merkelt

Timothy Garton Ash: Putyin és Orbán rászedték Angela Merkelt

Vogel Evelin: Van valaki, aki segít nekem, és ma már azt gondolom, hogy van kapcsolata a Fidesszel

Vogel Evelin: Van valaki, aki segít nekem, és ma már azt gondolom, hogy van kapcsolata a Fidesszel

Sokáig mérgezőnek hitték, most óriási küzdelmet vívnak az izlandiak, hogy megmentsék a pusztulástól a Kék Lagúnát

Sokáig mérgezőnek hitték, most óriási küzdelmet vívnak az izlandiak, hogy megmentsék a pusztulástól a Kék Lagúnát

Az Egyesült Államok újabb fegyvereladási csomagot hagyott jóvá Izrael számára

Az Egyesült Államok újabb fegyvereladási csomagot hagyott jóvá Izrael számára

Lezártak egy kifutópályát Ferihegyen, mert lerobbant egy görög repülőgép

Lezártak egy kifutópályát Ferihegyen, mert lerobbant egy görög repülőgép

A címlapról ajánljuk