MTI Világ

Claude Bartolone lehet a francia nemzetgyűlés új elnöke

Claude Bartolone képviselőt jelölte csütörtökön a francia szocialisták nemzetgyűlési frakciója a parlament alsóházának elnöki posztjára. A Szocialista Párt a június 17-i nemzetgyűlési választásokon abszolút többséget szerzett az alsóházban, ezért több mint valószínű, hogy jövő kedden a jelöltjüket választják meg a francia köztársaság protokollrendben negyedik legfontosabb tisztségébe.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Íme, a szocialista tudás fája

Ezzel a névvel állított emléket egy ausztrál művész a helyi munkáspárt 1891-es alakulásának állítólagos helyszínén.

MTI Világ

Francia szocialisták előválasztása: Hollande az élen

Minden valószínűséggel Francois Hollande lesz a jövő évi francia elnökválasztáson Nicolas Sarkozy konzervatív államfő baloldali kihívója, miután a Szocialista Párt (PS) jelöltállító előválasztásán leadott szavazatok mintegy felének feldolgozása után az 57 éves korábbi főtitkár vezet 56,5 százalékkal.

Kovács István Itthon

Barcikai szoci gyűlés: „primitív, pártos, részrehajló, porszagú iromány”

Az emberek nem új alkotmányra vágynak, hanem súlyos gondjaik megoldására. A közbiztonság a nagy ígéretek ellenére tovább romlik, a közmunkaprogramok csökkentésével folyamatosan nő a szegénység, a polgárok jogait pedig korlátozták – hangzott el a kazincbarcikai „első részországgyűlésen”, amelyről az 52 fős MSZP képviselőcsoportból csak néhányan hiányoztak. Kolláth György alkotmányjogász – saját stílusában – az új alkotmánytervezetet szedte ízekre.

Lukács Andrea Shake

Csipkebugyitól még nem leszel igazi pesti csaj

Tóth Eszter Zsófia Kádár leányai című könyvéből pontos képet kapunk arról, miként próbálták túlélni a diktatúra hétköznapjait a nők. A hvg.hu a szerzővel beszélgetett.


A címlapról ajánljuk