Letaglózó eredmény: ezt a 32 betegséget kockáztatja, aki túl sok ultrafeldolgozott élelmiszert eszik
32 különböző egészségügyi problémát okozhat az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása – mutat rá egy friss tanulmány.
32 különböző egészségügyi problémát okozhat az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása – mutat rá egy friss tanulmány.
Könnyebb lesz a menü megtervezése, mielőtt valaki ellátogat egy vendéglátóhelyre – a felhasználók képein ugyanis a jövőben megjelöli az alkalmazás, hogy az étlapról mely tételről lehet szó.
Másfél tucat húskészítményt vizsgáltak, és nem volt olyan, amelyben ne lett volna mikroműanyag. Még a húst helyettesítő vegán termékekben is kimutatták a szennyeződést.
Érdekes felfedezést tettek amerikai kutatók: a teltségérzetben szerepe lehet az ízérzékelésben részt vevő sejtekből érkező jeleknek is, nem csak azoknak, amelyek a belekből erednek.
Képessé lehet tenni egy robotszakácsot arra, hogy úgy tanuljon már meglévő receptekből, mint ahogyan az emberek? – tették fel a kérdést a Cambridge-i Egyetem kutatói. A válaszhoz egy robotot képeztek ki arra, hogy főzős videókból tanuljon, újra elkészítse az ott látható ételeket, sőt maga is találjon ki hasonlókat.
Meg kell védeni a magyarok étkezési kultúráját Brüsszellel szemben, úgyhogy más helyre kell rakni a boltokban a rovar alapú termékeket, nehogy bárki is összetéveszthesse a tücsök proteinszeletet a csirke far-háttal.
Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.
A Midjourney nevű platform gyorsan az internetezők kedvencévé vált, mert szinte bármilyen témából látványos képeket kreál.
Japán kutatók egy érdekes ötlettel csillapítanák a mértéktelen sófogyasztás globális problémáját: egy elektromos evőpálcika pótolja a sokak számára fontos ízt, de úgy, hogy az étel nem lesz sósabb.
Években lehet mérni az egészséges táplálkozás kedvező hatását, és időskorban sem késő lemondani a vörös húsokról, a zsírról és a cukrozott italokról – állítja egy új kutatás.
A NASA versenyt hirdetett, ki tud jobb és táplálóbb ételt kitalálni az űrhajósoknak. Íme a legjobbak.
A Great Taste Awards díjazta többek közt a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményt, és a Szicsek Pálinkafőzde szőlőpálinkáját.
Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van éle, és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Például ételekkel és történetekkel.
Szegeden lehet kapni. A buci tintahal tintájával van feketére színezve.
Alig van ország az EU-ban, ahol olcsóbb az étel és az alkohol, mint itt, és a dohány ára is jócskán az EU-átlag alatt van
Elkészült a diéta, amely szerint étkeznünk kellene a saját jövőnk érdekében. Kutatók kiszámolták, hogy milyen diétát kellene betartanunk ahhoz, hogy ne csak egészségesek legyünk, de a Földnek se ártsunk, és közben tízmilliárd embernek is jusson elég élelmiszer.
Háromféle evő létezik. Van, amelyik inkább éhen hal, de nem vesz a szájába belsőséget. Van a látens, aki titokban két fitnesz saláta között befalja, aztán gyónni megy. A harmadik igen bensőséges viszonyt ápol a belsőségekkel. Különösen a pacallal. Ehhez erős gyomor és idegzet kell. Pláne egy fesztiválon.
Nem is olyan régen a sci-fi írók még azzal szórakoztattak bennünket, hogy az űrkorszakban a táplálkozás huszadrangú szerepet fog játszani az életünkben, és legfeljebb azt kell majd eldöntenünk, rántott hús vagy tökfőzelék ízű tablettát vegyünk-e be. Manapság viszont már a Marson is a házi kosztra szavaznak az asztronauták.