#íz

Nyolc emberenként van egy, aki valóban szereti a savanyú ízt
 

Nyolc emberenként van egy, aki valóban szereti a savanyú ízt

Korábban mostohagyereknek számított a savanyú íz, a kutatások az édes és a sós ízre adott reakciókkal foglalkoztak. A savanyú íz általános megítélése negatív: „mintha citromba haraptál volna”, szól a mondás. Egy új vizsgálat viszont kiderítette, hogy ez egyáltalán nincs így, vannak, akik kifejezetten előnyben részesítik a „savanyúságokat”, és egyáltalán nincsenek kevesen.

HVG HVG












Kóstolópohár a kólához
 

Kóstolópohár a kólához

Borkedvelőknek ismerősen cseng annak a patinás osztrák cégnek a neve, amelyik most a különleges italok helyett egész máshoz adja a nevét.

hvg.hu/ élelmiszer online hvg.hu/ élelmiszer online


Keserű éve van a makói ízgyár építőjének
 

Keserű éve van a makói ízgyár építőjének

A világ vezető illatanyag-, aroma- és élelmiszerízesítő-gyártója, a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező svájci Givaudan 9,5 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el folyó üzleti éve első kilenc hónapjában, így az árfolyamhatásokat figyelembe véve 2,97 milliárd svájci frank bevétellel kellett megelégednie.

MTI MTI

Miért szeretjük a sört?
 

Miért szeretjük a sört?

Müncheni élelmiszerkémikusok rájöttek, hogy az ember a nyelv mely érzékelőivel észleli, és hogyan dolgozza fel a sör keserű ízét.

MTI MTI