#íz


Nyolc emberenként van egy, aki valóban szereti a savanyú ízt
 

Nyolc emberenként van egy, aki valóban szereti a savanyú ízt

Korábban mostohagyereknek számított a savanyú íz, a kutatások az édes és a sós ízre adott reakciókkal foglalkoztak. A savanyú íz általános megítélése negatív: „mintha citromba haraptál volna”, szól a mondás. Egy új vizsgálat viszont kiderítette, hogy ez egyáltalán nincs így, vannak, akik kifejezetten előnyben részesítik a „savanyúságokat”, és egyáltalán nincsenek kevesen.

HVG HVG












Kóstolópohár a kólához
 

Kóstolópohár a kólához

Borkedvelőknek ismerősen cseng annak a patinás osztrák cégnek a neve, amelyik most a különleges italok helyett egész máshoz adja a nevét.

hvg.hu/ élelmiszer online hvg.hu/ élelmiszer online



Ezért nem szeretik sokan a kelbimbót
 

Ezért nem szeretik sokan a kelbimbót

Sok ember azért nem szereti a kelbimbót, mert túlságosan érzékenyek az ízlelőbimbói - idézte egy táplálkozástudományi szakember megállapítását a BBC hírportálja.

MTI MTI

Keserű éve van a makói ízgyár építőjének
 

Keserű éve van a makói ízgyár építőjének

A világ vezető illatanyag-, aroma- és élelmiszerízesítő-gyártója, a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező svájci Givaudan 9,5 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el folyó üzleti éve első kilenc hónapjában, így az árfolyamhatásokat figyelembe véve 2,97 milliárd svájci frank bevétellel kellett megelégednie.

MTI MTI

Megvan a hatodik íz?
 

Megvan a hatodik íz?

Az eddigi öt alapízhez egy újabbat javasolnak ausztrál kutatók, akiknek hétfőn közzétett eredményei szerint az ember ízként ismeri fel a zsírt.

MTI MTI

Sokan nem fejlődnek tovább gyermekkorukból, írják brit kutatók
 

Sokan nem fejlődnek tovább gyermekkorukból, írják brit kutatók

Egy új brit közvéleménykutatás szerint az egyes ételekhez fűződő kellemetlen emlékek nagy hatással vannak ízlésünk kialakulására - a megkérdezettek 43 százaléka azt állítja, soha többet nem kóstolták meg azt az ételt, amihez első rossz emlékük kötődik, írja a BBC News.

hvg.hu hvg.hu