szerző:
hvg.hu

Máthé Zsuzsa, Ókovács Szilveszter felesége nyílt levélben tisztázza, hogy egy nő önálló gondolatokkal és látásmóddal bíró teremtmény. Jeszenszky Zsolt ezt egy interjúban kérdőjelezte meg.

Hosszú és kimerítő interjút közölt a héten a magát politikai hobbistaként számon tartó Jeszenszky Zsolttal, az Echo Tv Keménymag című műsorának állandó vendégével, a DJ-szövetség elnökével a 24.hu. Az interjú egy pontján szóba került a nagy vihart kavaró Billy Elliot előadás, illetve az, hogy az Operaház-igazgató Ókovács Szilveszter felesége, Máthé Zsuzsa nyílt levélben ítélte el Jeszenszkyt a Billy Elliot előadásról megfogalmazott véleménye miatt, többek közöt azt írva: „De az embert feleségként mégiscsak megérinti, ha férjét egy efféle »kritikus« köpi le, ráadásul nem a tevékenysége vájt fülű, éles szemű követőjeként, hisz opera- vagy balettelőadáson nem találkoztam Önnel az elmúlt években…” Jeszenszky az interjúban azt mondta, szerinte „übergáz, ahogy egy közéleti kérdésben (Ókovács - a szerk.) a feleségével írat egy coelhói magaslatokat/mélységeket ostromló Facebook-posztot”.

Ez volt az a mondat, amely újabb nyílt levél megírásárakésztette Máthé Zsuzsát, aki a Facebookon reagált az elhangzottakra, miután egy félmondat erejéig megszólíttatott:

Az, hogy stilárisan hová sorolja, amit írtam, nem különösebben érdekes, irodalmi babérokra nem törtem, nem is fogok, az Ön stílus(rombolásával) kapcsolatban pedig nekem is megvan a magam véleménye, de ezt most hagyjuk.

Az azonban már fajsúlyosabb probléma, hogy ex katedra kijelenti, hogy nem én írtam, vagy legalábbis nem a saját belátásomból, amit közzétettem, hisz egy efféle „gyöngytyúk”, no pláne egy feleség tán nem is képes önálló gondolatok és szuverén értékítélet alapján leírni húsz összefüggő mondatot, akár hitvesi felindultságból.

Nem, Zsolt, ez nincs így.

Egy nő ugyanis nem biodíszlet (egy konzervatív nő sem), nem szexuális céltábla és nem eszköze a férfiak játszmáinak, hanem önálló gondolatokkal és látásmóddal bíró teremtmény, aki maga is igényt formál arra, hogy hangot adjon a véleményének, még ha az adott esetben kellemtelen is.

A női nem egy képviselőjeként ezért kérem, tartsa tiszteletben legalább a szóláshoz-, önálló véleménynyilvánításhoz való jogunkat, mert ez így valóban „übergáz”...

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Arany Ferrarit valaki? Mielőtt Austin Powers elviszi

Arany Ferrarit valaki? Mielőtt Austin Powers elviszi

Dízelstop: a Suzuki és a Mitsubishi is leszámol a gázolajos motorokkal

Dízelstop: a Suzuki és a Mitsubishi is leszámol a gázolajos motorokkal

Most egy ketrecharcos élőzött autózás közben, nem lett szép vége – videó

Most egy ketrecharcos élőzött autózás közben, nem lett szép vége – videó

Gerlóczy Márton: „Mindenki megérdemli a sorsát, a pökhendi ellenzéki sajtó is”

Gerlóczy Márton: „Mindenki megérdemli a sorsát, a pökhendi ellenzéki sajtó is”