szerző:
hvg.hu

A volt first lady életrajzi könyvéről, a Becomingról eddig szinte semmit nem lehetett tudni, a könyv gyártása ugyanis fokozott óvintézkedések mellett zajlik, most azonban kiszivárgott egy-két részlet.

Húsz évvel ezelőtti vetéléséről és mesterséges megtermékenyítéssel fogant lányai születéséről is ír hamarosan megjelenő memoárjában Michelle Obama. A volt first lady könyvét, a Becomingot eddig titkolózás övezte, korábban mi is írtunk róla, hogy a könyv gyártása elképesztően szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlik. Mindezt onnan tudjuk, hogy a kötet magyar kiadása a HVG Könyvek gondozásában jelenik meg december 7-én.

©

A több mint 400 oldalas kézirat még a nyáron elkészült, de a szövegből egyetlen sor sem került nyilvánosságra – mostanáig. Egy-két részlet ugyanis kiszivárgott, ebből kiderül, hogy Michelle Obama annak idején a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek, amikor szóba került a családalapítás.

Rá kellett jönnöm, hogy mivel 34-35 éves vagyok, a mesterséges megtermékenyítést kell választanunk

– idézi a volt first lady szavait az AP hírügynökség az ABC vasárnap képernyőre kerülő különkiadásából. Michelle Obama azt is elárulta, hogy húsz évvel ezelőtt volt egy sikertelen terhessége, ami után elveszettnek és magányosnak érezte magát.

Úgy éreztem, elbuktam, mert nem voltam tisztában azzal, hogy milyen gyakori a vetélés, mivel nem beszélünk róla. Ülünk a fájdalmukba temetkezve, és azt érezzük, hogy valahogy megtörtünk

– írja memoárjában Obama, aki azt is elárulja, hogy férjével, Barack Obamával párterápiára is jártak, mivel voltak nehezebb időszakaik, főleg akkor, amikor férje 1997-ben Illinois állam szenátusának tagja lett.

A könyv eredeti nyelven a jövő héten jelenik meg, a Becoming a közelmúlt éveinek egyik legjobban várt politikai vonatkozású könyve, mivel Michelle mindig is meglehetősen szűkszavúan beszélt a Fehér Házban töltött éveiről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orosz hadsereg: izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

Orosz hadsereg: izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

A foci egyik alapigazságát fogalmazta meg a 0:9-re lezakózó francia csapat

A foci egyik alapigazságát fogalmazta meg a 0:9-re lezakózó francia csapat

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Vidékre koncentráltak a szervezők, ezért voltak kevesebben a szombati tüntetésen a SZEF elnöke szerint

Vidékre koncentráltak a szervezők, ezért voltak kevesebben a szombati tüntetésen a SZEF elnöke szerint

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az év legszomorúbb napja igazából kamu

Az év legszomorúbb napja igazából kamu