szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kanadai miniszterelnök 2001-ben feketének maszkírozta magát. A most előkerült fotóból kisebb botrány lett.

Csaknem két évtizeddel ezelőtt, 2001-ben készült a fotó, amelyet most a Time magazin hozott nyilvánosságra, és amelyen Justin Trudeau látható – feketére festett arccal. Az úgynevezett brownface rasszista gesztusnak számít, és különösen érzékeny az amerikai kontinensen, illetve Nyugat-Európa néhány országában.

Az októberi újraválasztásáért kampányoló Trudeau így kénytelen volt megszólalni az ügyben. A kanadai miniszterelnök azt mondta, nagyon sajnálja a történteket.

Trudeau egy Aladin-kosztümben volt az iskolai gálán, amelynek az arab éjszakák volt a tematikája. „Felelősséget vállalok a döntésemért. Nem kellett volna megtennem – mondta Trudeau. – Akkoriban nem gondoltam úgy, hogy ez rasszista lenne, de ma már tudom, hogy az, és nagyon sajnálom.”

A közvélemény-kutatások egyébként azt jelzik, hogy Trudeau-nak meglehetősen nehéz dolga lesz az októberi választásokon – ez az incidens nyilván nem könnyíti majd meg a dolgát.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Raúl Castro bejelentette lemondását

Raúl Castro bejelentette lemondását

Szegedi találmányt akasztanak a kenyai elefántok nyakába: jelez, ha valaki lő a közelben

Szegedi találmányt akasztanak a kenyai elefántok nyakába: jelez, ha valaki lő a közelben