szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamvas Zoltán szerint elképesztő a fejlődés a tizenöt évvel ezelőtti helyzethez képest.

Elképesztő fejlődésen ment keresztül a magyaroszági vendéglátás az elmúlt tizenöt évben, Budapest pedig a régió egyik gasztronómiai központjává vált - mondta az M1-en csütörtök este a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán emlékeztetett arra, hogy a fővárosban egyre több a nemzetközileg elismert vendéglátóhely, és Budapesten a világ egyik legelismertebb gasztrokalauza, a Michelin immár öt egycsillagos és egy kétcsillagos éttermet tart nyilván.

Elképesztő a fejlődés a tizenöt évvel ezelőtti helyzethez, de akár a mai Varsóhoz vagy Prágához képest is jól áll a magyar főváros - mondta el a szakember, hozzátéve azonban: Bécs még azért még Budapest előtt jár a gasztronómiában.

Nemcsak a Michelin-csillagos éttermekről szól azonban a magyar vendéglátás: a fine diningtól a streetfoodig minden kategóriában működnek minőségi helyek. Mindenféle pénztárcához lehet találni megfelelő éttermet Budapesten, de vidéken is nagyon sok helyen.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke hozzátette: a magas minőségű éttermeknek nemcsak a turisztikai hatása jelentős, ezeket a konyhákat ugyanis az egyre tudatosabb magyar vendégek is értékelik; az ő arányuk a hazai fine dining éttermekben mintegy 50 százalékos.

A turizmus-vendéglátás 2030-ra akár a GDP 16 százalékát is megtermelheti, de már most is komoly verseny van a szektorban a minőségi munkaerőért - összegzett Hamvas.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Rossi: Ha nem győzünk vasárnap, nem érdemeljük meg az Eb-szereplést

Rossi: Ha nem győzünk vasárnap, nem érdemeljük meg az Eb-szereplést

Úgy néz ki és ízre is olyan, mint a marhahúspogácsa – ígérik növényi kreálmányukról az ausztrál tudósok

Úgy néz ki és ízre is olyan, mint a marhahúspogácsa – ígérik növényi kreálmányukról az ausztrál tudósok

Orbán a Borkai-ügyről: "Majd hétfőn mondom el a véleményem"

Orbán a Borkai-ügyről: "Majd hétfőn mondom el a véleményem"

Komoly a választók szavazókedve

Komoly a választók szavazókedve

Bocsánatot kért a magyar–azeri meccs bírója az elvett gólért

Bocsánatot kért a magyar–azeri meccs bírója az elvett gólért

Puzsér: a NER ma nyert 10 évet

Puzsér: a NER ma nyert 10 évet