szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfőn délelőtt Arnoldstein síterepének egyik pályáján szúrta ki az egyik alkalmazott az állatot. Minden jel arra utal, hogy farkast látott, noha az szokatlan, hogy a vadállat ilyen közel merészkedne az emberhez.

A szlovén-osztrák-olasz hármashatáron található karintiai Arnoldstein síterepén (amit Dreiländerecknek is hívnak) az egyik hütte alkalmazottja fotókat készített egy állatról, amely hétfőn délelőtt tíz órakor az egyik pályára tévedt. Síelők nem voltak ekkor a közelben. Az alkalmazott azt hitte először, hogy csak egy nagyobb kutyát lát, de furcsállotta a "kutya" testfelépítését, majd mikor az állat üvölteni kezdett, rájött, hogy amit lát, az egy farkas – szúrta ki a kaernten.orf.at cikkét a sielők.hu.

Az osztrák lapnak beszámoló Marion Pucher szerint a farkas egészen a sílift aljáig merészkedett, de a nő nem érezte, hogy a vadállatnak támadó szándékai lettek volna. Inkább úgy tűnt, mintha keresné egy társát, falkáját.

Szakértők szerint a Pucher által készített felvételek alapján valószínűsíthető, hogy az alkalmazott jól ítélte meg a helyzetet, és tényleg farkast látott. Az állat hosszú lábai, bundájának színei és az, hogy üvöltött, mind a farkasmivoltára utalnak. Az állat valószínűleg Szlovéniából jöhetett át Ausztriába.

Ugyanakkor normális esetben nem fordul elő, hogy egy farkas ennyire közel merészkedjen az emberhez. A helyi vadászok képviselője kijelentette, hogy monitorozni fogják a jövőben a környéket, és ha hasonló esetek ismét előfordulnak, akkor meg kell fontolni a védett állat kilövését is a biztonság érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!