szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Biológusok segítenek eligazodni a tévhitek, a megválaszolható és még megválaszolhatatlan kérdések között.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Elpusztítja-e a vírust a napfény? És a szolárium? És azt tudták, hogy a főzés képes ártalmatlanítani a koronavírust, de a fagyasztás meg se kottyan neki?

A járványhelyzetben felmerülő rengeteg kérdésre igyekezett rendszerezett válaszokat adni három biológus (Kozák Eszter, Mokos Judit, Dr. Zámbó Boglárka) – kardiológus, aneszteziológus és egy pulmonológus segítségével.

A koronavírus-kisokost ezen a linken lehet elérni. Amit tudni lehet, azt megtudhatja a maszkokról, a fertőtlenítésről, a fokhagymáról és az oltásról.

Itt most csak a kézmosást érintő tanácsokat idézzük:

Moss kezet hazaérkezéskor, WC előtt, WC után, evés előtt, orrfújás előtt és után, szemdörzsölés előtt, orrpiszkálás előtt, vagy inkább helyett, rágyújtás előtt, rágó bekapás előtt, telefonod babrálása előtt.

Szóval tényleg nagyon oda kell figyelni.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Ezeket a mítoszokat ne higgye el a koronavírusról!

Mit tesz a hideg idő a koronavírussal? És a meleg? Hatásos ellenszere-e a fokhagyma? A kétségbeesés és a pánik sok tévhitnek ad teret, de jobban járunk, ha a tényekre és a kutatók eddig felhalmozott tudására alapozunk.