szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészen szeptember végéig lezárják az útszakaszt az autósok elől.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A főváros azt tervezi, hogy szeptember végig minden hétvégén átadja a pesti alsó rakpartot a gyalogos forgalomnak. A városnak ezen a részén különböző programokkal várják majd az érdeklődőket, amint véget ér a járványhelyzet – jelentette be a főpolgármester. Karácsony Gergely a „Restart Budapest” címmel indított online beszélgetéssorozat csütörtöki részében beszélt erről.

A mostani adásban szó volt arról is, hogy a Budapest Film vezetése a város minél több pontján szeretne júniustól kertmozikat létrehozni.

A főpolgármester még februárban jelentette be, hogy az iskolai szünetben lezárni tervezik a rakpartot; akkor még arról volt szó, hogy augusztus 20-ig. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „beach-hangulat lesz”. Azt is mondta akkor, hogy mindez a forgalomcsillapítás politikájának próbája.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!