szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rákay Philipről és Gréczy Zsoltról is érdekes információt osztott meg a zenész a 24.hu-nak adott interjúban.

A 24.hu abból az apropóból készített interjút Szikora Róberttel, hogy a zenész egyike volt azoknak, akik egy koccintós Facebook-videóban kívántak boldog születésnapot Orbán Viktornak Szalay Kornél Géza rákospalotai politikus kezdeményezésére. A koncepció szerint négy különböző generáció képviseletében köszöntötték fel a miniszterelnököt, de Szikora volt az egyetlen, aki ezt tegeződve tette. Mint mondta,

Tegezve is lehet tiszteletet adni a másiknak, még akkor is, ha ő a miniszterelnök. (…) Orbán Viktor úr számomra egy kiváló magyar ember és egy politikusi géniusz.

A zenész úgy vállalkozott a videós szereplésre, hogy tudta, „a barikád túloldalán álló balliberálisok beszólnak majd”. Az interjúból azonban megkapjuk a liberalizmus szikorai elemzését. Szerinte ugyanis a liberálisok „úgy gondolják, a liberalizmus addig tart, amíg elfogadják, amit ők gondolnak”, ráadásul nem szeretik a hazájukat:

„Az életben szükség van tabukra, a liberalizmus alapja viszont az, hogy minden tabut megszüntessenek. Miközben én nem akarom megismerni, mondjuk, édesanyám fiatalkorát. Nem akarok a papok nemi életről vagy a cölibátusról beszélni. A liberálisok a hazáról, a családról is csak rosszat mondanak.”

Szikora ezek után kis külpolitikai kitekintést adott. Szerinte „Amerikában is az lett a trend, hogy az elnöknek mindenféle hollywoodi sztár nekiugrik. Mondom: a liberális oldal mindig mindenkit nyakig megaláz. Persze mindennek a végén ott van Soros, a sátáni figura. Közben mindenre ráfogják, hogy rasszista. Miért volna rasszizmus, ami George Floyddal történt? Csak mert fehér volt az az idióta rendőr, aki rátaposott az egyébként visszaeső bűnöző, fekete George Floyd fejére?”

Nem utolsó sorban pedig azt is meghatározta, hogy ki a magyar.

az magyar, akinek Trianon fáj. Aki el tud érzékenyülni attól, hogy felmegy a magyar zászló egy olimpián, az magyar.

Arra az újságírói felvetésre, hogy lassan senki nem áll szóba senkivel, Szikora Róbert érdekes információt osztott meg. Az interjúból kiderült ugyanis, hogy Rákay Philip, hiába dolgoztak együtt korábban, ma már nem is köszön a régi R-GO tagjainak, viszont Gréczy Zsolt, aki az R-GO Klub vezetője volt, ma pedig már DK-s politikus, a mai napig felhívja, és nevetnek a régi dolgokon.

Szikora Róbert ragaszkodik ahhoz, hogy „keresztény jobboldali emberként” elmondja a véleményét. Például ezt:

Egyszerű polgárként mondom, hogy Orbán Viktor nélkül ez az ország egy újabb Trianont élt volna át az elmúlt tíz évben. Szerencsére ez az istenáldotta tehetség vezeti az országot, köszönet érte a Szűzanyának és a józan magyar választóknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!