szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bajorországi Kirchdorf an der Amper falu lakói 5 év után végre átvehették a kerékpárútjukat, viszont kaptak a kivitelezőktől némi nehezítést: 500 méteren 5 dombra kell feltekerni. A hatóságok szerint direkt így akarták megcsinálni.

Dimbes-dombos kerékpárút teszi próbára egy bajor falu lakóit: a kétkilométeres új kerékpárútba öt dombot is építettek a kivitelezők.

A 3,3 millió eurós (1,2 milliárd forintos) kerékpárút megvalósítása a tervezéstől a befejezésig öt évig tartott a bajorországi Kirchdorf an der Amper faluban.

Furcsán néz ki, és nem is szép. De ez nem tervezési hiba, így akarták megcsinálni

 - mondta el a regionális hatóság szóvivője.

A kétkilométeres út egy 500 méteres szakaszába öt mesterséges dombot építettek be, hogy a mellette futó úttal egy szintben maradjon. Ha a kerékpárút végig alacsonyabb lett volna az útnál, a traktorosoknak túlságosan megnehezítette volna a földekre való eljutást.

A dimbes-dombos utat a helyiek "élmény-kerékpárútnak" nevezik.

A szóvivő szerint érdemes a sport oldaláról közelíteni a dologhoz: ha az ember nem tud átkarikázni ezeken a dombokon, jobb, ha meg sem próbálkozik az utána következő hegyekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól

Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

Mégis Bottas lesz a Mercedes pilótája 2021-ben

Mégis Bottas lesz a Mercedes pilótája 2021-ben