szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A múlt héten 14 ivókutat is átadott a főváros.

Hűsítőszigeteket alakított ki Budapest forgalmasabb pontjain a Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen. Az egyiket Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes adta át pénteken a Blaha Lujza téren.

A 3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat helyeztek el, hamarosan pedig olyan köztéri ivókutat adnak át, amelyek nemcsak palack- és kulacstöltésre alkalmasak, hanem kutyaitató is van bennük.

A Fővárosi Önkormányzatnak és cégeinek fontos, hogy enyhülést nyújtsanak a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló hőség idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák könnyen hőkatlanná válnak”

– mondta az átadáson Dorosz Dávid.

A Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál árnyékot adó hűsítőszigeteken a napenergia hajtotta ventilátor és zöld felület segít elviselhetőbbé tenni a meleget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Osztrák mintát emlegetnek az egyetemeknél, pedig csak a régi rendszerre térünk vissza

Osztrák mintát emlegetnek az egyetemeknél, pedig csak a régi rendszerre térünk vissza

Derékig érő vízen is átmehet ez a kisbusz

Derékig érő vízen is átmehet ez a kisbusz

„Nyugtatás lesz és beetetés” – Csáki Judit Vidnyánszky hatalomátvételéről

„Nyugtatás lesz és beetetés” – Csáki Judit Vidnyánszky hatalomátvételéről