szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 81 éves olasz férfi Engelbert Humperdinck szerzeményével kedveskedik a feleségének.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A 81 éves Stefano Bozzini felesége, Carla Sacchi kórházba került, a járvány miatt bevezetett korlátozások miatt pedig nem láthatják egymást. Ezért a férfi nap mint nap elmegy a kórház elé, hogy harmonikájával szerenádot adjon 47 éve hűséges párjának. 

A nő az észak-olaszországi Castel San Giovanni városának kórházában fekszik a második emeleten, ott hallgatja meg minden nap Engelbert Humperdinck „Spanyol szemek” című szerzeményét  számolt be a CNN.

Nemrég Bozzini játékát videóra vették, és közzétették a közösségi médiában. Hatalmas siker lett.

Az ANSA azt írja, hogy Bozzini fiatalon az Alpini elnevezésű olasz katonai egységben szolgált, a szerenádokat pedig egyenruhájában adja elő. Az olasz hírügynökség szerint a férfi már seregben is gyakran harmonikázott, társai „alpesi Gianni Morandinak” nevezték a neves olasz popénekes után.

A kórházban nem koronavírusos betegeket kezelnek, de az Olaszországban érvényes rendelkezések szerint teljes a látogatási tilalom az egészségügyi intézményekben.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője

Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre