szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vízi állatkert a hét közepén újra kinyit, a pingvineket pedig újra hozzá akarják szoktatni a jövés-menéshez.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

Karácsonyi filmeket néznek a Londoni Akvárium pingvinjei a koronyvírus-járvány megfékezésére elrendelt szigorú kijárási tilalom idején.

„Jó látni, hogy szamárpingvinjeink élvezik az általunk kínált karácsonyi filmeket” – mondta Leah Pettitt, a központ gondozója hétfőn a PA brit hírügynökségnek. A 2003-as Mi a manó című amerikai filmet azért mutatják a pingvineknek, hogy felkészítsék őket a látogatókra, amikor az akvárium szerdán újranyílhat a korlátozások enyhítése nyomán.

„Miközben élvezik ezeket az ünnepi filmeket, nyugodtak, éppen úgy, ahogy mi emberek. Tudjuk róluk, hogy ők is ugyanúgy nézik és hallgatják a látogatókat, ahogyan a látogatók nézik őket” – tette hozzá Pettitt.

Az akvárium az állatkertekhez és más intézményekhez hasonlón november eleje óta zárva van a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt angliai zárlat miatt.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a hazai állatkertek oroszlánjainak a tavaszi karantén alatt kifejezetten hiányzott a látogatók társasága.

A magyar állatkerti oroszlánoknak már nagyon hiányoznak a gyerekek

A koronavírus-járvány miatt zárva tartanak az állatkertek, így a látogatói bevételektől elesnek, de az állatok folyamatos gondoskodást igényelnek, ami viszont pénzbe kerül. Megkérdeztük a magyar állatkerteket, hogyan élik túl a következő hónapokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre