szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon gyorsan leszedték, majd bocsánatot is kértek.

A gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector 81 éves korában halt meg egy börtönben. Phil Spectort 2009-ben elítélték Lana Clarkson színművész 2003-as meggyilkolásáért, legalább 19 évet kellett volna rács mögött töltenie. A hétvégén bekövetkezett haláláról is a börtönhatóság adott hírt.

A BBC is hírt adott Spector haláláról, de ezért később bocsánatot kellett kérnie. A gyorshírük első címe ugyanis így hangzott: „Talented but flawed producer Phil Spector dies aged 81”, vagyis „81 éves korában meghalt a tehetséges, de tökéletlen producer, Phil Spector.”

A BBC most közölte, hogy a cím nem felelt meg a szerkesztési elveiknek, ezért még akkor néhány percen belül lecserélték arra, hogy „81 éves korábban meghalt a gyilkosságért börtönre ítélt popproducer”. Valaki nagyon gyorsan rájött, hogy a tökéletlenség és a gyilkosság nem ugyanazt jelenti.

Erre egyébként a popszakma képviselő is figyelmeztették a BBC-t. Lily Allen a Twitteren csodálkozott rá arra, hogy az újságírók ennyire alábecsülték a gyilkosságot, egy munkáspárti képviselő pedig megbocsáthatatlannak nevezte a BBC eredeti címét. A Guardian szerzője arra mutatott rá, hogy a BBC cikke annak a makacs elképzelésnek a tükröződése, hogy egy férfi „zsenialitását” még ma is gyakran nagyobbra tartja a társadalom, mint egy nő emberségét.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban

Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata