szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tele voltak az utcák, fogytak a sörök az enyhítés után.

Sokan élték meg egyszerre izgalmasnak és félelmetesnek a hónapok óta első szabad estét Angliában, ahol jelentősen enyhítettek a járvány miatt bevezetett eddigi szigorításokon. Hétfőtől kinyithatnak többek között a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, és nyitvatartási időkorlátozás nélkül azok a vendéglátóhelyek – éttermek, pubok –, amelyeknek van lehetőségük szabadtéri felszolgálásra, például kerthelyiségekben vagy teraszokon. Az utcák megteltek emberekkel, sokan dacoltak a hűvössel, hogy ismét emberek és alkohol társaságában legyenek. Szintén megnyitottak a fodrászatok, az állatkertek és az edzőtermek is. Sokan ünnepként élték meg a hétfő estét. „Nagyon jó érzés, mintha börtönből szabadultunk volna” – mondta az egyik járókelő a BBC-nek.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!