szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeretettel várják azokat a kis olvasókat, akiknek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretre van szükségük.

A legutóbbi lazítás következményeként számos szabadidős tevékenység megnyílt, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők járhatnak többek között moziba, színházba és könyvtárba is.

A 18 év alattiak csak igazolvánnyal rendelkező kísérőkkel látogathatják ezeket a helyeket, a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum pedig úgy döntött, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekek könyvhöz jussanak:

a Tapolcai Nőklub tagjaival összefogva elindították a Kölcsönözz könyvtári nagymamát! nevű akciójukat,

amelynek keretén belül keddtől péntekig, 14 és 18 óra között azok a kiskorúak, akik egyedül érkeznek, egy oltott nagymama személyében felnőtt kísérőt „kölcsönözhetnek”.

Kölcsönözz könyvtári nagymamát! Köszönet a Tapolcai Nőklub tagjainak az együttműködésért! Hogy minden gyerek eljuthasson a könyvtárba...

Közzétette: Wass Albert Könyvtár és Múzeum – 2021. május 5., szerda

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bihari Ádám Itthon

Megjött a védettségi igazolványom, de mit ér a nagyvilágban?

Egyre több országba utazhatnak karanténkötelezettség nélkül azok, akiket már beoltottak koronavírus ellen. A magyar védettségi igazolvány azonban nem sokat ér azon a négy országon kívül, amellyel eddig megegyezett a kormány. Még a konzuli szolgálatnál is azt mondták, hogy érdemes inkább az oltóponton kapott oltási igazolást vinni, amit “aztán vagy elfogadnak, vagy nem”.

Serdült Viktória Itthon

Többszörösen megjárhatják azok, akik elbliccelik a második oltásukat

Nem árulja el a kormány, hányan nem adatják be maguknak a koronavírus elleni oltás második adagját, pedig Magyarországon is akadnak olyanok, akiket elriasztanak a mellékhatások, vagy csak a védettségi igazolvány megszerzésére hajtanak. A kormány már készíti az előterjesztést, amely elvenné a többletjogokat azoktól, akik nem mennek el a második oltásra. A második dózis is nagyon fontos: nemcsak az antitestek szintjét emeli meg, hanem sok esetben sejtes immunitást is kialakít, sőt a mutációk ellen is jobban véd.