szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán zárult le a szavazás, egy hét alatt 75 ezren voksoltak.

A budapesti állatkert a látogatók segítségét kérte, hogy szavazataikkal eldöntsék, mi legyen a nemrég született kiselefánt neve. Három előzsűrizett névre, az Arturra, a Samura és a Hubára lehetett szavazni egészen május 12-ig.

A Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön hirdetett eredményt, amely szerint Samunak nevezik el a kiselefántot. Az eredményt Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hirdette ki az állatkertben.

Az intézmény azt közölte, hogy a szavazásra alig egy hét alatt mintegy 75 ezer voks érkezett, a Samu (Shamu) név kapta a szavazatok 38 százalékát, az Artur névre a szavazók 32, a Hubára pedig 30 százalékuk voksolt.

A gondozók is a Samu hívónevet fogják használni, valamint ez a név kerül be a kiselefántra vonatkozó hivatalos dokumentumokba is. Nemzetközi szakmai fórumokon az állat neve Shamu névalakban fog szerepelni, ott ugyanis fontosabb a kiejtésbéli hasonlóság.

Samuval együtt négy ázsiai elefánt látható a városligeti intézményben; Angele, az anyuka, Assam, az apuka és Arun, az április végén született kiselefánt bátyja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!