„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”
 

„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”

A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.

Zwack Unicum Zwack Unicum









Ez a home office egyik legkellemetlenebb mellékhatása
 

Ez a home office egyik legkellemetlenebb mellékhatása

Az elmúlt időszakban sokan voltak kénytelenek otthonról dolgozni, és ez sokak egészségén maradandó nyomot hagyott – értsük ez alatt azt a kellemetlen tünetegyüttest, amelynek diagnosztizálásakor az ember szemébe mondják: ez bizony aranyér. Mihez kezdjünk, ha nem örülünk az ilyen „aranynak”?



Szerelem első kóstolásra: Szlovénia ízeit nem lehet kihagyni
 

Szerelem első kóstolásra: Szlovénia ízeit nem lehet kihagyni

Talán kevesen tudják, hogy a természeti kincseken vagy az aktív kikapcsolódáson túl Szlovénia igazi kulináris paradicsom: a fenntartható konyha különösen fontos a környéken, sőt, a csúcsgasztronómia is óriásit fejlődött az elmúlt években. Érdemes a Michelin-csillagos helyeket felkeresni, hogy igazán különleges kalandokkal zárjuk a nyaralást.

Slovenian Tourist Board Slovenian Tourist Board