Európai integrációs ötletverseny

Érdekel az EU? Jobb hellyé akarod tenni? Netán van is rá egy ötleted?
Jelentkezz a HVG Európai integrációs ötletversenyére, és nyerj egy utat Brüsszelbe!

Keressük azokat az ötleteket, melyek segítenék az európai uniós együttműködést, együttélést és a tagországok állampolgárainak életét. Elsősorban üzleti alapon működő vállalkozásötleteket várunk, de szívesen látjuk a nonprofitban gondolkodó jelentkezőket is. Európai integrációs ötletverseny

Pályázni lehet egyénileg és csapatban (maximum 5 fő) is az alábbi témákban:

  1. Fenntartható fejlődés – Mivel lehetne Európa a legkevesebb káros anyagot kibocsátó kontinens?
  2. Közösségi gazdaság (sharing economy) – Hogyan könnyíthetnék az EU-s állampolgárok egymás életét javaik megosztásával?
  3. Menekültek és migránsok – Esetleg egy üzleti vállalkozással segítenéd a menekültek életét vagy a migránsok integrációját?
  4. EU-s transzparencia – Netán van ötleted rá, hogyan lehetne átláthatóbb az EU-s finanszírozások felhasználása?
  5. Digitálizáció – Egyszerűsítenéd mondjuk az uniós ügyekben történő szavazásokat egy technológiai megoldással?

Mindegyik téma széles körben értelmezhető, a kérdések példaként vannak feltüntetve.

Nyeremény

A győztes egy brüsszeli utat nyer (repülőjegy és szállás), mely során lehetősége lesz betekinteni az Európai Parlament működésébe és a pályázati témával kapcsolatos szakértővel való egyeztetésre.

A pályázatokat 2017. május 7-ig küldhetitek be. Május során minden kategóriában a 3 legjobb ötletet bemutatjuk a hvg.hu oldalán, ahol egy közönségszavazást is rendezünk. A közönség által kiválasztott ötlet pedig a HVG felajánlásában különdíjban részesül. Eredményhirdetés: 2017. június 2-án.

A pályázáshoz nem kell mást tenned, mint az alábbi mezőket kitölteni:

A hvg.hu az Európai Parlamenttel együttműködve számol be ebben a fél évben az uniós intézmények tevékenységéről, a közösséget érintő döntésekről, és ezek hatásairól. Az EP a tartalomért nem vállal felelősséget.