Tetszett a cikk?

Magyarország elkészítette és a napokban átadta az Európai Uniónak (EU) a Nemzeti Fejlesztési Tervvel (NFT) összefüggő támogatási kerettervet - jelentette be Baráth Etele pénteken.

A Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalát vezető politikai államtitkár szerint keddre várható a keretterv végső lezárása, december 19-én megtörténik a Magyarország és az unió közötti szerződéskötés, január 2-án pedig már kiírhatók a támogatások elnyeréséhez szükséges pályázatok.A támogatási keretterv annak a 62 jogcímnek a pontos megfogalmazása, amelyek alapján 2004-től el lehet nyerni az uniós pénzforrásokat. Az államtitkár rámutatott: az NFT 5 operatív programja közül az infrastruktúra terén kiemelt támogatást sikerült elérni, a felhasználható pénzeszközök 50 százaléka infrastrukturális fejlesztésekre jut. Ez jelentősen javítja a hazai gazdaság kiszámíthatóságát, átértékeli különböző térségek kapacitását, ami jelentős tőkevonzó képességet eredményezhet, ezáltal további gazdasági növekedést hozhat.Baráth Etele közölte: 2004-től 3 éven át összesen mintegy 1.200 milliárd forint uniós fejlesztési forrásra számíthat Magyarország. Ez véleménye szerint 0,8-0,9 százalékos GDP növekedést és mintegy 100 ezer új munkahely teremtését teszi lehetővé. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok, amelyeket megfelelő formában a lehető leghamarabb benyújtanak, illetve azok, amelyek elmaradott térségek fejlődését segíthetik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos: Joe Biden nyert Pennsylvaniában is

Hivatalos: Joe Biden nyert Pennsylvaniában is

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el