Tetszett a cikk?

A K and H Bank Rt.-t 20 millió forintra, brókercégét, a K and H Equities Rt.-t pedig 10 millió forintra bírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A bank kedden új vezérigazgatót választott, és tőkeemelést hajtott végre.

A PSZÁF az idén júliusban végzett helyszíni vizsgálatot a banknál, mivel a felügyelet a Pannonplast Rt.-ben történt befolyásszerzés kapcsán megállapította, hogy a K and H csoporthoz tartozó K and H Equities az ügyletek lebonyolításán túlmutató szerepet játszott a Pannonplast részvényeinek felvásárlásában, és az ügyletek pénzügyi lebonyolítása érintette a bankot is – szól a PSZÁF szerdán közzétett határozata.A felügyelet egy év után ismételten kötelezte a bankot a teljeskörű ügyfélminősítés elvégzésére. A célvizsgálat – egyebek mellett - azt is megállapította, hogy a bank 402-es fiókja és a K and H Equities közötti pénzforgalom olya módon - egy technikai pénzforgalmi számla közbeiktatásával - bonyolódott, hogy sem a banknál, sem a brókercégnél nem tudták az ügyleteket teljes egészében végigkövetni. Tekintettel arra, hogy a felügyelet 2002. december 20-i határozatával visszavonta a K and H Equities portfóliókezelésre jogosító engedélyét, az rt. a fenti időpontot követően jogosulatlanul végzett ilyen tevékenységet. A felügyeleti vizsgálat megállapította, hogy a brókercégnél négy olyan személy folytatott üzletkötői tevékenységet, akik nem szerepeltek a felügyelet üzletkötői névjegyzékében.Tegnap a K and H Bank közölte, hogy igazgatósága a tulajdonosok javaslatára a jelenlegi megbízott vezetőt, John Hollows-t nevezte ki a pénzintézet állandó vezérigazgatójává és 22,7 milliárd forinttal megemelte a bank alaptőkéjét. Az alaptőkeemelés elsődleges célja a K and H Bank hosszú távú stratégiai célkitűzéseinek, jövőbeni üzleti növekedésének finanszírozása, valamint ez lehetővé teszi, hogy szükség esetén az Equities-nél is tőkeemelést lehessen végrehajtani - áll a közleményben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály