Tetszett a cikk?

Csütörtökön délben 263,40/70 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon, ami 6,66 százalékos forint pozíciónak felel meg a sáv erős oldalán. Elemzők kamatvágásra számítanak, amelyre akár még karácsony előtt sor kerülhet.

A kereskedők szerint gyorsan elmúlt az a negatív hatás, amit a reggel közzétett, vártnál gyengébb novemberi inflációs mutató, illetve az októberi külkereskedelmi mérleg adatok okoztak. Az eurót közvetlenül a kedvezőtlen makroadatok közzététele után 264,50/80 forinton jegyezték. A közös valuta árfolyama délelőtt 263,0 és 264,80 forint között ingadozva fokozatosan erősödött. Az átlagos forgalomban a forint 6,22-6,86 százalék között mozgott. A dollár erősödött a nemzetközi piacokon, így a Budapesten délben jegyzett 216,75/217,00 forintos árfolyam is több mint egy forinttal erősebb az előző délutáni 215,60/80 forintos kurzusnál.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Változik-e a jegybanki alapkamat az év végéig?
A piac hangulata bizakodó, erre a kormány szerdán bejelentett intézkedésein kívül okot adott a hároméves államkötvény csütörtöki aukcióján megnyilvánult háromszoros kereslet is, aminek hatására 10,15 százalékig csökkent a 2006/G kötvény hozama a másodpiacon. Szerdán a papír másodpiaci referenciahozama 10,47 százalék volt. Viszonylag aktív kereskedés folyt az ötéves állampapírra is 8,80 százalékos hozammal a szerdai 8,98 százalékos benchmarkhoz képest. Mivel az utóbbi három napban mintegy 100 bázisponttal csökkentek a hozamok az állampapír-piacon, nem kizárt hogy délután profit realizáló eladásokra kerül sor - mondják a kereskedők.A forintpiacon a likviditásbőség következtében napok óta a 11,50 százalékos jegybanki overnight kamat közelében, 11,60 százalék körül születnek az egynapos üzletek. A hosszabb lejáratokon viszont egy 100 bázispontos kamatcsökkentési várakozás látszik, mivel egy hónapig 12 százalék alá süllyedt a kamatszint. A piacon, ahol szerdán úgy vélekedtek, hogy karácsony előtt már nem kerül sor jegybanki kamatcsökkentésre, most már legkésőbb a Monetáris Tanács hétfői ülésén számítanak kamatvágásra. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Ezeknek a napelemeknek már napsütés se kell ahhoz, hogy energiát termeljenek

Ezeknek a napelemeknek már napsütés se kell ahhoz, hogy energiát termeljenek