Tetszett a cikk?

A folyó fizetési mérleg hiánya 469 millió euró volt az idén októberben, az első tíz hónapban 4,014 milliárd eurót tett ki - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken. Az elemzők 380-390 millió euróra várták az októberi folyó deficitet.

Tavaly októberben a folyó fizetési mérleg hiánya 334 millió eurót tett ki, az első tíz havi hiány 1,825 milliárd euró volt. Idén szeptemberben a folyó deficit 357 millió eurót ért el. Az egyenleg kialakulásában - a jegybanki indoklás szerint - egyaránt szerepet játszott a reálgazdasági tranzakciók javulása, valamint a jövedelem és a transzfer mérleg romlása. Így a szezonális hatások kiszűrésével számított egyenleg lényegében nem változott az előző hónaphoz képest.Az áruforgalom egyenlege ez év októberében 368 millió euró deficittel zárt; az első tíz hónapban az áruforgalmi hiány 2,989 milliárd eurót tett ki. A szolgáltatások és a jövedelmek egyenlege 2003 októberében 132 millió euró hiány volt; ez év január elejétől október végéig 1,484 milliárd euró deficit alakult ki. A külföldiek magyarországi befektetései az év tizedik hónapjában 132 millió euróra rúgtak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Marabu Féknyúz: Vétó

Marabu Féknyúz: Vétó