Tetszett a cikk?

A tulajdonos Magyar Posta Rt. (MP) nem javasolja a JNT Security Logisztikai és Biztonsági Kft.

A tulajdonos Magyar Posta Rt. (MP) nem javasolja a JNT Security Logisztikai és Biztonsági Kft. (JNT) idei eladását - a HVG értesülései szerint ez áll abban a javaslatban, amelyet az MP Rt. igazgatósága a múlt hét végén tett az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-nek (ÁPV). A végelszámolás alatt álló Defend Security Kft. értékszállítási és pénzfeldolgozási eszközeit tavaly több mint nettó 1,8 milliárd forintért megvásároló (HVG, 2003. március 22.) JNT Kft. értékesítéséről rendelkezik ugyan egy tavalyi kormányhatározat, de nem írja elő a tranzakció határidejét. Az MP - amelynek az ÁPV által elfogadott üzleti terve sem szól a kft idei eladásáról - szerint mindaddig célszerű megtartaniuk a biztonsági céget, ameddig az kitermeli az eddigi beruházásokat.

Az ÁPV egyes vezetői kezdetben hajlottak ugyan az idei magánosításra, de úgy tudni, újabban letettek erről - végső döntésükről várhatóan ebben a hónapban értesítik az MP-t -, egyebek mellett azért, mert a Miniszterelnöki Hivatal monopolellenes "nemzetbiztonsági érdeknek" mondta, hogy postai tulajdonban tartsák a JNT-t. Utóbbi cégtől nemrégiben közös megegyezéssel távozott az ügyvezető, Lajtár József egykori belügyi helyettes államtitkár (HVG, 2004. március 6.). A hírek szerint az MP Rt.-nél kitartanak amellett, hogy a váltás Lajtár vezetői stílusával függött össze, nem pedig azzal, hogy a JNT a közelmúltban elbukta annak az OTP Bank Rt.-nek a pénzszállításra kiírt pályázatát, ahol felügyelőbizottsági tagként dolgozik Lajtár volt főnöke, Pintér Sándor korábbi belügyminiszter, akinek a cége egyébként a JNT Kft. alvállalkozója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Csak a fülük csengett

Háromszáz postai dolgozó csendes "sztrájkja" napokra fejre állította a Magyar Posta Rt.-nél a kézbesítést: mintegy 800 ezer küldemény rekedt az újonnan átadott budaörsi logisztikai központban.

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton