szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A ferihegyi forgalom 19,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. A fapadosok három hónap alatt 2,3 millió utast szállítottak.

A Budapest Airporton 595 160 utas fordult meg márciusban, 2,4 százalékkal vagyis 13 849 utassal több, mint egy évvel korábban. Az elmúlt 12 hónapban (2006 március hó végéig) összesen 8,188 millió utas fordult meg a budapesti repülőtéren, ez 19,7 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor mért szintet.

Összesen 4,3 százalékkal emelkedett a fapados légitársaságokkal közlekedő utasok száma, 183 872 utas választotta valamelyik diszkont légitársaságot. 2006 március végéig több mint 2,284 millió "diszkont utast" kezelt a Budapest Airport - tájékoztatta a cég a hvg.hu-t.

Az év harmadik hónapjában a fel-, és leszállások száma enyhe 0,6 százalékos  emelkedéssel 10 107-en zárt. 2005 április elejétől 2006 március végéig összesen 126 830 gépmozgást regisztrált a Budapest Airport, 8,1 százalékkal többet, mint a megelőző 12 hónapban.

A márciusi utasforgalomban tapasztalt viszonylag enyhe emelkedést az magyarázza, hogy húsvét tavaly márciusra esett, így az ünnepek utasforgalmi hatása is ebben a hónapban érvényesült.  Ezzel szemben idén a húsvét április közepén volt. A márciusi utasforgalom-bővülés azért alacsonyabb, mint az alapvető trend, mivel az idei húsvét nélküli márciust hasonlítja össze a tavalyi húsvéti márciussal. Húsvét egyébként az év egyik legforgalmasabb időszaka, körülbelül 10 százalékkal emeli meg az utasforgalmat.
 
A légiáru-szállítást nem érinti a húsvét, a márciusi cargo-forgalom nagyon erősen fejlődött. Több mint 8127 tonna árut kezelt a Budapest Airport, ez 36 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az elmúlt 12 hónapban a ferihegyi cargo forgalom az ezt megelőző évhez képest, enyhe csökkenéssel 76 642 tonnán állapodott meg.

"Annak ellenére, hogy a húsvét kedvező hatása idén nem márciusban jelentkezett, erőteljesen nőtt Ferihegy utasforgalma, a légi-áru forgalom pedig elképesztően jól teljesített. A forgalom további bővülésével és a nyáron induló számos új járattal pedig Budapest Airport további erőteljes növekedése várható."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Idén épülni kezd a vasút a városközpont és Ferihegy között

Az idén ősszel elindul a kötöttpályás közlekedés a Nyugati pályaudvar és a ferihegyi repülőtér között - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter pénteken a vasúti fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI Itthon

Nápolyba is indul közvetlen járat Ferihegyről

Nápoly a Ferihegyről légi úton megközelíthető 96-dik célállomás, miután a SkyEurope diszkont légitársaság menetrendszerinti járatokat indított Budapest és az olasz város között.

hvg.hu Gazdaság

Olcsóbb lesz Ferihegyről repülni

Spórolhatnak a ferihegyi repülőtér használatán a légitársaságok, a Budapest Airport átlagosan 5 százalékkal csökkenti a repülőtéri leszállási díjat és reptéri illetéket.

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?

Karikó Katalin a HVG-nek: számomra fontos, hogy minél hamarabb minél több ember megkapja a vakcinát

Karikó Katalin a HVG-nek: számomra fontos, hogy minél hamarabb minél több ember megkapja a vakcinát

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak