Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A következő években 13 millió négyzetméter új logisztikai területre lesz szükség a közép-kelet-európai régióban, elsősorban a bevásárlóközpontok kiszolgálása miatt.
A CB Richard Ellis (CBRE) budapesti csütörtöki prezentációján elhangzottak szerint a fejlesztés Szerbiában lesz a legnagyobb ütemű, de dinamikus növekedés várható a visegrádi négyek országaiban, valamint Romániában és Bulgáriában is.
Nyugat-európában 80 millió, Skandináviában 30 millió, míg Angliában és Írországban 23 millió négyzetméter logisztikai létesítmény található. Ezek 25-30 százaléka szolgál kereskedelmi célokat. Ezzel szemben Közép-Európában csaknem 10 millió, míg Kelet-Európában 1 millió négyzetméter körüli a jelenlegi kínálat. A kereskedelmi cél aránya 27, illetve 20 százalék.
Budapesten 1,1 millió, míg Prágában 1,2 millió négyzetméter logisztikai terület található. Építés alatt a magyar fővárosban 200 ezer, míg Prágában 165 ezer négyzetméter áll. Míg Csehországban a fővároson kívüli logisztikai kínálat 1,1 millió négyzetméter, addig Magyarországon mindössze 100 ezer.
A CBRE felmérése szerint a budapesti irodapiacon az első negyedévben 11,8 százalék volt a kihasználatlansági ráta, ez fél százalékponttal több, mint egy évvel korábban. Idén március végéig 77 ezer négyzetméter logisztikai felületet adtak ki az üzemeltetők.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.