Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kifárasztásra játszottak az úttörők az általuk 27 elbitorolt tábor ügyében, és úgy tűnik, célt értek: a magyar állam megelégelte a két évtizedes huzakodást a Magyar Úttörőszövetséggel (MÚSZ), és fizet.

Bár korábban jogerős bírósági ítélet is kimondta, hogy a csillebérci tábor területe köztulajdon, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő peren kívüli egyezséget kötött a Rácz Péter vezette úttörőkkel, hogy utóbbiak lelépési pénz fejében átadják a XII. kerületi ingatlant. De mennyiért? Az bizony titok, de azért a HVG e heti számában találnak támpontot.

Az úttörők nem könnyen mondtak le arról, ami nem is az övék. Azt nem tudni, hogy hozzájutnak-e ahhoz a közel egymilliárd forintos követeléshez, amit értéknövelő ráfordítás címén követeltek a magyar államtól, de a végösszeg aligha lehet távol ettől. A konkrét összeg ügyében Rácz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez (MNV) irányította a HVG-t, ahol viszont azzal hárítottak, hogy az összeg nem nyilvános, de „a birtokba lépni szándékozó magyar államnak mindenképpen fizetési kötelezettsége keletkezett volna a MÚSZ felé”.

A baloldali ifjúsági mozgalom legendás fellegvárának hányatotott sorsáról további részleteket talál a friss HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!