szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két esemény között megjelent egy cikk a New York Timeson arról, hogy alakult át az oldal független sajtótermékből kormányszócsővé.

50 ezer eurót, azaz 15,7 millió forintot nyert az Origo tulajdonosa, a New Wave Media Group a Google-től annak DNI-pályázatán, de később visszavonta - írja a Niemanlab.org.

A Google pályázata ironikus módon a sajtó digitális korban történő fennmaradását szolgálja. A pályázatok leadási határideje decemberben volt, a New York Times még ez előtt, novemberben közölt cikket az Origóról és arról, hogyan átalakították át független médiumból kormányszócsővé. A MediaPowerMonitor oldal cikket is írt, miután felfedezte a díjazottak körében a New Wave Mediát, hogy miben támogatná ezzel a magyar sajtó fennmaradását. A NiemanLab rákérdezett a Google-nél ugyanerre, mire a cég kiadott egy közleményt: "További felülvizsgálat után úgy döntöttünk, nem folytatjuk a pályázati együttműködést a New Wave Mediával".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Fehérorosz elnökválasztás: Rátámadtak a BBC orosz nyelvű szolgálatának újságíróira Minszkben

Fehérorosz elnökválasztás: Rátámadtak a BBC orosz nyelvű szolgálatának újságíróira Minszkben

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma