szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sportdiplomata ellen egy névtelen bejelentés nyomán kezdtek el vizsgálódni.

A német, angol és ausztrál sajtóban jelentek meg korrupciós vádak az Európai Úszó Szövetség (LEN) egyik vezető tisztségviselője ellen. A svájci és olasz államügyészséghez beérkezett dokumentumok szerint a LEN három olasz vállalatnak adott számlákat, amelyekért nem kapott semmiféle szolgáltatást.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung, az angol Sunday Times és az ausztrál Daily Telegraph szerint az egyik érintett vállalat többségi tulajdonosa a szóban forgó LEN-funcionárius, aki két kollégájával aláírta a LEN és az Elevan cég közötti megállapodást a televíziós jogdíjakkal kapcsolatos tanácsadásról.

A dokumentumok szerint Paolo Barelli - akinek munkatársa volt Gyárfás Tamás is - megállapodást írt alá az Elevan nevű társaságga a TV-jogokkal kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásokról. Az Eleven, amelyet Olaszországban jegyeztek be, amennyiben sikeres tévészerződéseket kötött jutalékot kapott a szerződési összegből.

Bartolo Consolo, a LEN korábbi elnöke szerint az elmúlt három tévés szerződést az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU) összesen 2,3 millió euróról kötötte az európai szövetség.

Az olasz sportdiplomata egy névtelen bejelentés nyomán kezdett el vizsgálódni az ügyben, s ennek során az is kiderült, hogy több alkalommal 20-24 ezer eurós honoráriumokat is kaptak az érintett cégek.

Vaud svájci kanton - ahol a LEN nyoni központja is található - ügyészsége megerősítette, hogy terhelő dokumentumokat kapott és közleményében teljes mértékben elutasította a vádakat. A LEN vezető testületének tagjai egyeztetéseket és ellenőrzéseket követően egyhangúlag egyetértettek abban, hogy a felvetett állításoknak nincs valóságtartalma. A szervezet kiemelte: kiáll valamennyi testülete mellett, amelyek működésük során mindig tiszteletben tartották a jó irányítás elvét és az átlátható működést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt