szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több afrikai országban népszerű egy ürömöt tartalmazó gyógynövényital, mint koronavírus-gyógyszer. A madagaszkári oktatási miniszter minden gyereknek nyalókát adott volna, hogy azzal nyomják el a kellemetlen utóízét.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Menesztették Rijasoa Andriamanana madagaszkári oktatási minisztert – írja a BBC. A miniszter 2 millió dollár (610 millió forint) értékben akart nyalókákat rendelni, minden gyerek három darab édességet kapott volna, hogy azzal nyomják el a Covid-Organics nevű, állítólagos koronavírus-gyógyszer keserű utóízét.

A terv Andry Rajoelina elnök ellenállásán bukott meg. Egyébként maga az elnök is azt állítja, hogy az üröm-alapú gyógynövényital gyógyítja a koronavírust. Az ENSZ egészségügyi szervezete, a WHO figyelmeztetést adott ki, hogy a koronavírusnak nincs ismert gyógymódja (így a Covid-Organics) sem lehet az, a madagaszkári egészségügyi akadémia álláspontja szerint pedig az ürömöt tartalmazó ital egyenesen káros lehet az azt fogyasztók egészségére.

Az ital mind ennek ellenére több afrikai országban népszerű, Rajoelina elnök a France24 francia hírcsatornának azt nyilatkozta, elutasítása a Nyugat Afrika irányába tanúsított lekicsinylő álláspontjának következménye. „Ha egy európai ország fedezte volna fel ezt az orvosságot, akkor is ennyi kétely övezné? Aligha hiszem.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!