szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem nyithat homokbányát a tájvédelmi területen – egyelőre.

Nem minősítették át a tiszakóródi tájvédelmi területre tervezett homokbányák beruházását - írja az mfor.hu. A bányák megnyitásához szükséges környezeti hatásvizsgálati eljárás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának közlése szerint megszűnt.

Mészáros Lőrinc cégcsoportja tavaly decemberben kérvényezte a hatóságoktól a hatásvizsgálatot, majd később annak szüneteltetését. Ezzel arra játszottak, hogy fél év szünet alatt a kormány átminősíti a területet, és akkor már elindulhat a bányaművelés.

Az átminősítés azonban nem történt meg, így nem is volt értelme az eljárás folytatását kérni.

Azt nem tudni, miért akadt meg Mészáros beruházása, az mfor.hu szerint a koronavírus-járvány miatt lelassult ügyintézés miatt maradhatott el az átminősítés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a szivárványos projekt biztosan nem esett jól a homofób lengyel elnöknek

Ez a szivárványos projekt biztosan nem esett jól a homofób lengyel elnöknek

Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

A korábbi nátháktól is függ, milyen lefolyású valakinél a Covid-19

A korábbi nátháktól is függ, milyen lefolyású valakinél a Covid-19